Hjem   Om meg   Kontakt
"Kan du lage maten, så kan jeg pynte bordet...?" | Marianne de Bourg
31005
post-template-default,single,single-post,postid-31005,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

“Kan du lage maten, så kan jeg pynte bordet…?”

Jeg elsker å pynte bord og velger heller den “jobben” fremfor å lage mat når vi skal ha gjester. Mannen min koser seg på kjøkkenet og unngår helst bordpynting, så dette er en bra fordeling av oppgaver for oss begge.

Dette bordet er fra middagen for oss fire på påskeaften. Det ble til ut fra man tar hva man har-prinsippet, altså ingen planlegging og handling på forhånd, jeg brukte kun det jeg hadde.

Spisebord i naturfarget tre er brukt som utgangspunkt for den nøytrale paletten i sort, hvitt, brunt og beige. Det danner en rolig og behagelig palett, og grønne innslag gjør det friskt og vårlig.

BORDDEKKING-TIPS-IDEER-HVITT-SORT-BEIGE

Det flotte bordet, et gis bort-kupp fra Finn.no, har dessverre ingen ileggsplater som hører til, det fulgte med plater i furu, som vi har malt i sort. Med brunt og sort som utgangspunkt, passer det fint med naturfarget bordpynt. 

BORDDEKKING-TIPS-IDEER-HVITT-SORT-BEIGE

Jeg brukte gåsunger og kvister fra en bomullsplante som bordpynt. Kvistene er fra Blåveispiken Blomster og gåsungene kjøpte jeg hos Mester Grønn. Glassene heter TALL og er fra Indiska. Jeg har høye stetteglass, små vannglass og cocktailglass med både gull- og sølvdekor. 

BORDDEKKING-TIPS-IDEER-HVITT-SORT-BEIGE

Bordet er dekket med Grand Cru middagstallerken fra Rosendahl. Glassene er gammelt krystall. Bestikk Grand Cru Soft fra Rosendahl. Serviettene er fra noen år tilbake, kjøpt hos Kid Interiør. Jeg synes de er ekstra fine med den røffe kantingen.

Eggene er fra fjorårets sortiment hos Mester Grønn og fjærene er jeg ikke sikker på hvor kommer fra. Du finner lignende i hobby- og interiørbutikker.

BORDDEKKING-TIPS-IDEER-HVITT-SORT-BEIGE

Bak på bordet ses så vidt dekorasjonen jeg lagde i et stettefat fra Åhlens, som jeg fikk til jul av en venninne. 

Dekorasjon i stettefat med mose, gåsunger og påskeegg

Til dekorasjonen i fatet brukte jeg to poser med mose, en liten Ceropegia og to pakker med små påskeegg, som jeg klipte av opphengstråden av. Jeg klipte også av litt av kvistene fra gåsunger som hadde jeg fra før i en vase.

BORDDEKKING-TIPS-IDEER-HVITT-SORT-BEIGE

Lysestaken er et kupp fra Fretex, kjøpt like før påske, og som jeg allerede har blitt veldig glad i. 

BORDDEKKING-TIPS-IDEER-HVITT-SORT-BEIGE

De vakre eggene er fra Affari/Palma. De er nok et par sesonger gamle, men kanskje de har noe lignende også i år. Jeg elsker i hvert fall alle detaljene, både på dem og messingstaken.

Det ble et koselig påskebord, eller hva?

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.