Hjem   Om meg   Kontakt
10 tips til en ryddig og oversiktlig garderobe | Marianne de Bourg
30894
post-template-default,single,single-post,postid-30894,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

10 tips til en ryddig og oversiktlig garderobe

Har du også kjent på følelsen «jeg har ikke noe å ha på meg»?

Etter å ha tatt en skikkelig opprydding og kasting av klær og sko, har jeg nå tellekanter i klesskapet. Har også (igjen) prøvd meg på fargesortering. Ikke bare får jeg ro i hodet av et klesskap som er så visuelt behagelig, men jeg har faktisk også oftere “noe å ha på meg” :D.

10 tips for en ryddig og oversiktlig garderobe

 

Det er litt terapi i rydding, sortering og organisering – har du tenkt på det? At rydding og det å ha det ryddig er god mentalhygiene, har jeg i hvert fall tro på. Når jeg har ryddet og vasket har jeg oversikt, er mindre stresset og mer klartenkt.

Og det er nok flere enn jeg som i utgangspunktet har fulle klesskap.

En norsk garderobe har nemlig  i gjennomsnitt består av 61 klesplagg, sko og vesker, (og nesten åtte av ti nordmenn mener at de har for mye klær). Da kan man lure på hvordan klesskapene rundt om i de norske hjem ser ut på innsiden. For det er vel ikke bare meg…?

Eksperten om rydding i klesskapet

– Nøkkelen til et oversiktlig og ryddig klesskap er å ha faste rutiner når det gjelder opprydning. Start nyåret eller de nye årstidene med å ta en titt på det du har i skapet, og kvitt deg med det du ikke bruker. Det som ryddes bort på loftet eller i kjelleren blir som regel liggende, så få det ut av huset med én gang, og gi det gjerne videre til veldedige organisasjoner, sier Hilde Istre, markedskoordinator i Elfa Norge.

– Vi ser at nordmenn mener det er vanskelig å få plass til alle klærne sine, og at det gir dårlig oversikt og orden i garderoben. Et tips for å få oversikt er å snu alle kleshengerne feil vei, for deretter å snu de riktig vei når du har brukt klærne. Da vet du alltid hvilke klær du ikke har brukt på en stund og som dermed kan ryddes vekk, sier Hilde Istre.

Slik lager du et oversiktlig klesskap

Her er Hilde Istre sine beste tips til en ryddig garderobe.

INTERIØRTIPS Ryddetips til en oversiktlig garderobe

Foto: Elfa

  1. Du må starte et sted. Begynn med å rydde en skuff eller hylle og jobb deg systematisk gjennom skapet.
  2. Trenger du det? Finn ut om du virkelig trenger alt du har i garderober og skap. Finnes det klær og gjenstander som kan kastes eller doneres bort?
  3. Vær ærlig med deg selv. Har du ikke brukt et plagg på et år, kommer du mest sannsynlig ikke til å bruke det spesielt mye det neste året heller.
  4. Rydd sammen. Lag en avtale med venner om at dere alle skal rydde skapene deres samtidig.
  5. Arranger byttekveld. Etter dere er ferdige kan dere stelle i stand en byttekveld, og gi klærne et nytt liv hos hverandre.
  6. Mål først. Utgangspunktet er plassen du har tilgjengelig. Mål bredden, høyden og dybden, deretter kan du begynne å planlegge oppbevaringen.
  7. Planlegg garderoben utfra kroppen. Plasser klærne slik som du bærer dem på kroppen, for eksempel gensere øverst og bukser nederst. Det føles nemlig logisk at klærne ligger på denne måten, og du får enklere oversikt over hva du har.
  8. Ikke ha for dype hyller. Hyller som er for dype gjør at det lett blir rot og ting forsvinner bakover. Dermed blir plaggene vanskelige å få tak i, og du mister oversikten over hva du har.
  9. Få opp ting fra gulvet. Mer gulvplass gjør det enklere å holde det ryddig og det blir lettere å rydde og vaske.
  10. Ha gode opprydningsrutiner. Rydd i klesskapet på nyåret eller når vi starter en ny sesong. Da får du raskt en oversikt over hva du har brukt den siste tiden og hva som kan gis bort.

Les også: 8 tips til nye og gamle antrekk – av det du allerede har i garderoben

Hvordan står det til i skapet ditt…? Er du klar for en real opprydding i garderoben før våren setter inn for alvor?

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.