Hjem   Om meg   Kontakt
Et kostymedrama – om å kle seg ikke-så-hverdagslig i hverdagen | Marianne de Bourg
1282
post-template-default,single,single-post,postid-1282,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Et kostymedrama – om å kle seg ikke-så-hverdagslig i hverdagen

Hvis du ringer på hos meg en onsdagskveld kan det hende jeg har på meg cowboyhatt. Eller ballkjole og gullsko.

De fleste kler på seg om morgenen, det gjør ikke jeg. Jeg kler meg ut. For klær skaper som kjent folk og det bruker jeg for alt det er verdt.

idemagasinet.no om å kle se i hverdagen - Et kostymedrama

Tenk bare på hvordan du føler deg i full festmundur. Ganske annerledes enn i slitt joggebukse med knær i, tipper jeg. I joggebukse og utvasket genser blir du nesten litt myk og utvasket du også. Og da er det så godt å sitte der krøllet bløtt sammen i sofaen. Av den grunn foretrekker jeg som regel festantrekk fremfor treningstøy. Det gjør noe med energien min.

På en dårlig mandag, som er dårlig bare fordi det er en mandag, tar jeg på min indiske festdrakt og pusler hele kvelden med indiske eller pakistanske småretter ved kjøkkenøya. Med Bollywoodmusikk på nettradioen. Og litt etter litt kryper festfølelsen innover meg. Den dårlig mandagsfølelsen? Nei, den ble borte et sted på veien. Jeg har blitt til glamorøse Bollywood-marianne.

På en helt vanlig tirsdag kan energien være litt laber (det er sikkert flere enn meg) og det løser jeg ved å sette opp håret (med klype – det går fort!), ta på knallrøde lakkstøvletter og rød kyssetrut når jeg skal i butikken. Handlerunden ble plutselig riktig så hyggelig.

Andre ganger når jeg kjenner at arbeidsdagen blir tung, kanskje på en onsdag hvor jeg har en del oppgaver foran meg som jeg ikke gleder meg til, da tar jeg på meg businessantrekket mitt, eller sjefsantrekket, som består av sort blyantskjørt, strøken skjorte og blazer til. Oppsatt hår og høye sko hører med. Sjefs-marianne er resultatet. Og da blir jeg supereffektiv.

Noen ganger går jeg i sommerkjole en torsdag i slutten av januar. Du kjenner sikkert igjen en sånn dag som det er minus tjue grader ute, mørkt klokka halv fire og det er et halvt år til neste ferie. Da svipper jeg inn i en korallfarget strandkjole og setter i gang med et måltid som sier sommer; reker for eksempel. Med ”Christmas in the Caribbean” på høyttalerne løste den kvelden seg også gitt.

Slik går uka. Jeg redder dagen gang på gang med det rette antrekket. For det er lov å lure seg sjøl og jeg er lettlurt. Trikset er altså å kle seg ut, ikke kle på seg. For med cocktailkjolen på blir ikke onsdagskvelden den samme, jeg lover.

PS – Jeg har magedanserkostyme også, hvis noen lurer.

 

(Teksten har stått på trykk i Drammen NÅ)

1 Comment
  • accordingtojulie

    16/03/2013 at 2:05 pm Reply

    Ja, vi er i hvert fall to, men jeg er ganske sikker på at vi er flere også. Har aldri forstått at folk vil jobbe hjemmefra eller ta eksamen i joggebukse – da føler jeg meg alt for sløv til å få til noe bra.

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.