Hjem   Om meg   Kontakt
Chimichurri – grønn argentinsk urtesaus | Marianne de Bourg
12625
post-template-default,single,single-post,postid-12625,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Chimichurri – grønn argentinsk urtesaus

Chimichurri er foruten å ha et fantastisk navn, en kald argentinsk grønn urtesaus brukt til grillet mat, særlig biff. Den er også perfekt til alle typer stekt kjøtt, men passer også ypperlig til kylling og sjømat.

Her får du to varianter; én enkel oppskrift med tre typer friske urter og en mer spicy Chimichurri som inneholder flere tørkede krydder og urter.

Prøv Chimichurrien til for eksempel Grillet andebryst-spyd med rosmarinmarinade og Kyllingspyd med verdens beste marinade

Oppskrift på grønn argentisk urtesaus Chimichurri

(Foto: Marianne de Bourg / Originaloppskrifter: matprat.no og jamie magazine)

Lag gjerne sausen en stund i forveien slik at smakene får satt seg, da blir den ekstra god.

Enkel grønn Chimichurri

Denne smaker friskt av grønne urter. Du kan eventuelt redusere noe av oljen og/eller ha mer persille i sausen.

(ca 1,5 dl)

  • 25 g hakket flatbladet frisk persille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 12 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du:

1. Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprocessor. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet.

2. Sett den til siden og la smakene marinere seg. Serveres romtemperert.

Ekstra krydret Chimichurri

Med rå løk, chilipulver og tørkede urter, har denne chimichurrien mer sting. Tips: Er du var for eddik, kan du først prøve med halv mengde.

(ca 2,5 dl)

  • 1,2 dl olivenolje
  • 0,6 dl rødvinseddik
  • 1 finhakket løk
  • 2 skrelte, hakkede tomater, med frø og kjerne fjernet
  • 3 finhakkede fedd hvitløk
  • 1 liten håndfull hakket persille
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 finhakket laurbærblad
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensen godt i en food processor.
  2. La sausen stå i 2 timer slik at smakene blander seg. Kan oppbevares i kjøleskap i ca 5 dager.

Tips: Topper du med en halv cm olivenolje over chimichurri-sausen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap.

God middag!

Og håper du ble inspirert!

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.