Hjem   Om meg   Kontakt
Tikka Masala - indisk gryte med krydderris | Marianne de Bourg
30729
post-template-default,single,single-post,postid-30729,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Tikka Masala – indisk gryte med krydderris

Prøv denne deilig duftende Tikka Masalaen med en duftende krydderris til.

Krydder er bærebjelken i indisk matlaging, men indisk mat har også en god balanse mellom syre, hete og sødme.

For å gi rettene syrlighet brukes ofte tynn yoghurt og mango brukes ofte som et søtt innslag. Du får selvfølgelig kjøpt ferdigkjøpt mangochutney, men kan også lage din egen

Tikka-Masala---indisk-gryte-med-krydderris

(Foto/oppskrift: GoGreen)

Tikka Masala – indisk gryte med krydderris

Ingrediener

(4 porsjoner/40 minutter)

Tikka Masala

  • 300 g filet av kyllinglår eller kyllingbryst
  • 1 ss smør
  • 1 hakket hvitløksbåt
  • 3 vårløk
  • 0,5 hakket rød chili
  • 1 st gul eller rød paprika
  • 2 ts garam masala
  • 0.5 dl hakket koriander
  • 1 ss hakket ingefær
  • 3 dl matfløte, alternativt matyoghurt
  • Salt, pepper
  • 3 ss tomatpuré

Krydderris

  • 4 dl basmatiris
  • 1 kanelstang
  • 2 stk kardemommekjerner
  • 1 klype gurkemeie

Slik gjør du:

  1. Mål opp ris og legg det i dobbelt mengde kalt vann, 8 dl.
  2. Tilsett kanelstang, noen kardemommekjerner og litt gurkemeie. Salt lett og la det koke opp.
  3. Stek kyllingen i smør til den får en fin farge.
  4. Tilsett hakket hvitløk, vårløk, chili og paprika. Krydre med garam masala, koriander og ingefær.
  5. Ha i fløte/yoghurt og tomatpurée. Smak til med salt og pepper.
  6. Server kyllingen sammen med risen og eventuelt naanbrød.

Server med ris, raita med papadums, naanbrød og hjemmelaget mangochutney.

Du kan også lage enklere varianter av Tikka Masala. Her er et par raske varianter som tar ca et kvarter å lage:

Enkel indisk Chicken Tikka Masala med ferdig kryddermiks og Indisk Chicken Tikka Masala med ferdig grytebase

Mer indisk? Ta en titt her:

God middag!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

Jeg blir glad om du liker idemagasinet.no på Facebook :0)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.