Hjem   Om meg   Kontakt
INTERIØRTREND: Ta med naturen inn! | Marianne de Bourg
30656
post-template-default,single,single-post,postid-30656,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

INTERIØRTREND: Ta med naturen inn!

Trær, dyr, planter og naturfarger har vært til stede i trendbilde lenge. Det vi ser nå er at det ikke lenger holder å etterligne elementene.

Nå skal vi ta med selve naturen inn!

I årevis har det blåst rundt oss. Teknologien har utviklet seg i rekordfart, og vi har beveget oss fremover i et slående tempo. Nå blir det stille etter stormen og vi vil tilbake til det enkle og ekte. Vi vil tilbake til naturen.

(Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no Foto: Borge, INTAG, Tarkett, Golvabia)

INTERIØRTRENDER - Grønne planter, naturfarger og -materialer. Woodland Easel tapet fra Intag

Inspirert av engelske skoger, men så aktuell her hjemme også! Alle mønstrene er håndtegnet og malt, med fokus på håndverk og kvalitet. Tapet Woodland Easel tapet fra Intag.

Enhver kraft har en motkraft. Lenge har pendelen svingt fremover med en voldsom fart. Stor utvikling på mange fronter, hyppige utskiftninger og «bruk og kast». Nå er vi slitne. Vi har et behov for å gå tilbake til det mest elementære – til naturen.

– Det handler om hvordan vi lever i dag og hva vi beveger oss mot. Når det skjer så mye rundt oss har vi behov for å skape vår egen lille «cocoon», et sted der vi kan lande litt. Da er det mange som vil søke tilbake til naturen, sier Camilla Jacobsen hos INTAG.

Naturen inn i stua

INTERIØRTRENDER -Borge Eco Simplicity Bellis

Tapetet Eco Simplicity fra Borge

Vi vil ha grønne planter i hvert hjørne og i hver vinduskarm. Vi vil ha møbler laget av naturens egne materialer, og vi liker tanken på håndverkeren som sitter i skogen og syr tekstiler for hånd.

INTERIØRTRENDER-Tapet Eco Simplicity

– Vi ser klart en økning av tekstiler og tapeter laget av naturmaterialer. Det skal være lin og ull, og alt skal være av høy kvalitet, forteller Jacobsen.

INTERIØRTIPS-Tapetet Eco Simplicity Cranes

GRØNT: Naturen er en av våre viktigste inspirasjonskilder. Nå tas den også med inn i sine helt naturlige former – grønne planter skal pynte opp boligen. Tapet: Eco Simplicity Cranes fra Borge

Farvel til «bruk og kast»

Naturens økende popularitet, både som interiørinnslag og i materialer, går hånd i hånd med et ønske om bedre kvalitet, ekte håndverk og økende miljøbevissthet. Nå stiller vi høyere krav og investerer gjerne litt mer i gode produkter.

INTERIØRTRENDER Eco Simplicity

Her har designer Emma Von Brömssen tatt utgangspunkt i mønstertradisjon og kvalitet fra det fjerne østens gamle kulturarv. Eco Simplicity-kolleksjonen fra Borge.

– Det er uten tvil et økende fokus på kvalitet. Vi ser at flere ønsker seg bort fra bruk og kast-samfunnet – vi er litt ferdig med det. Nå vil vi ha gode produkter, som kan holde en stund, sier hun.

Forteller en historie

Det er ikke lenger bare det ferdige produktet som betyr noe. Historien bak er vel så viktig.

INTERIØRTRENDER INTAG Woodland Cameo

Designeren henter inspirasjonen fra naturen og alt den har å by på. Tapet fra Sanderson/INTAG.

– Nå skal vi fortelle en historie med produktene. Flere og flere er opptatt av hvilke materialer som brukes og hvordan produktene lages – hvor de kommer fra og hva som er historien bak, sier Jacobsen.

Naturlige gulv

Behovet for det naturlige og det ekte er lett å identifisere blant interiørnyheter og rundt om på ulike messer. Tekstilene skal være av naturmaterialer og malingen mer miljøvennlig. Tapetene oser av natur og økt fokus på historier. Gulvene skal være så naturlig som mulig.

INTERIØRTIPS - NATURLIGE TREGULV Tarkett Heritage Oak

EKTE TRE: Også tregulvene skal være mer naturlig. Her skal ujevnheter, synlige kvister og fargevariasjoner fremheves, ikke gjemmes bort. Gulv Heritage Eik fra Tarkett.

Tregulvene er som alltid populære i norske hjem, nå med økt fokus på å fremheve ujevnheter, synlige kvister og fargevariasjoner. De skal vise mer av sin naturlige skjønnhet og struktur.

INTERIØRTRENDER Corkcomfort Originals Natural gulv fra Golvabia

MATERIALER: Vi blir mer og mer opptatte av materialvalg. Det skal være naturlig og bærekraftig. Kanskje er det en av grunnene til at vi ser en økning i populariteten til 70-tallets korkgulv. Corkcomfort Originals Natural gulv fra Golvabia.

At korkgulv er på vei oppover, viser også hvor opptatte vi har blitt av materialer, for kork er bærekraftig og naturlig – alt vi ønsker oss.

[Les mer: Mikrotrend: Helt korka!]

Liker du naturtrenden? Står tregulv, korkgulv eller håndlagde tapeter på ønskelista? Eller holder du deg til grønne planter? :) 

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

Jeg blir glad om du liker idemagasinet.no på Facebook :0)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.