Hjem   Om meg   Kontakt
Ikke akkurat den vanlige charterturen | Marianne de Bourg
30395
post-template-default,single,single-post,postid-30395,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Ikke akkurat den vanlige charterturen

Hva med å reise et sted du har flere underholdningstilbud å velge mellom enn du rekker, ta turen dit pengene rekker ekstra langt eller ferien der hunden har det ekstra bra?

Ta en titt på disse tre reisetipsene, hvor det tilbys akkurat litt mer enn den vanlige charterturen.

(Kilder/foto: Ving, Visit Sweden, Escape Travel)

REISETIPS - 3 reisetrender i 2016

VERDENS STØRSTE: Om bord i Harmony of the Seas finner du alt du kan forvente deg av et luksusskip – og litt til! Foto: Ving

1. Cruisefeber!

Ving har doblet salget av sommercruise sammenlignet med fjoråret. Ett av trekkplastrene er verdens største cruiseskip som seiler i Middelhavet til sommeren. 

– RCCLs nye flaggskip, Harmony of the Seas har vekket nysgjerrigheten hos mange. Med en ti-etasjes vannsklie, zipline, klatrevegg og surfesimulater er dette kanskje verdens største lekeplass til havs, smiler informasjonsansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving.

I følge Larsen-Vonstett er det mange som setter pris på å kunne bestille full pakke hos en og samme feriearrangør.

– Pakkene våre inkluderer både fly, hotellovernattinger og selve cruiset. Dette har hatt mye å si for den store etterspørselen, tror hun.

Mange har også oppdaget de økonomiske fordelene ved å reise på cruise i lavsesongene før og etter skoleferien.

– Vår og høst er prisene på sitt laveste. Da kan du få fly, en hotellovernatting og en uke på cruise med helpensjon for drøyt 6000 kroner*. Det er billig!, sier Ving.

[Les mer: Trendspaning: 10 store reisetrender i 2016]

2. På ferie med firebente

Ofte byr det på utfordringer å ta med kjæledyr på ferie. Enkelte overnattings- og spisesteder tillater ikke dyr overhodet, og de som gjør det er ikke nødvendigvis spesielt tilrettelagt for dem.

Til glede for alle dyreeiere har det i Sverige dukket opp flere hotell, spisesteder og turistaktiviteter som har lagt opp til at både hunder og eiere skal få en behagelig ferie. Nedenfor tipser VisitSweden om stedene som setter de firebente først!

REISETIPS - Ta med hunden på reise

Planlegger du å ta med hunden din ut på en lengre tur enn vanlig? Sverige har tilbudene som vil få bissevoven til å logre! Foto: Visit Sweden

Göteborg-hotell med Sveriges mest luksuriøse hunderom

Det forføreriske boutique-hotellet Pigalle midt i Göteborg åpnet nylig Sveriges mest luksuriøse hunderom. Rommet er utstyrt med alt hunden kan begjære – som en premium-seng fra luksusmerket Lord Lou. At Pigalle tenker luksus og design selv for den firebente, er ikke så rart. I november i fjor ble hotellet utsett til et av verdens fremste nye luksushotell under gallaen World Luxury Hotel Awards.

– Vi har alltid fokus på opplevelsen, og nå er det menneskets beste venn som står i fokus. Selvfølgelig skal vi ha høy haleføring også når det kommer til hundegjestene, sier hotellsjef Jimmy Olsson.

Les mer om Hotel Pigalle HER.

På sightseeing med hunden i Stockholm

Kombiner en luftetur med hunden med en guidet vandring i den svenske hovedstaden. Reisearrangøren Stockholm Our Way arrangerer halvannen times-turer året rundt, på fire ulike steder i Stockholm: Fra Slussen til Vitabergsparken, Munklägret – Svältholmen – Kungsholmen, Strandvägen – Diplomatstaden, og Kungliga Hagaparken. Turene ledes av en autorisert Stockholmsguide, og iblant har også guiden med hund.

Les mer om sightseeingene HER og om andre hundevennlige aktiviteter i Stockholm HER.

Bull-Dog Café i Mora

Tettstedet Mora i Dalarna, som kanskje er best kjent som endestasjon for skirennet Vasaloppet, har et stort tilbud av friluftsaktiviteter som gleder både to- og firebente. Og når dere kjenner at sulten begynner å gnage og vil inn i varmen, bør dere ta dere til Bull-Dog Café i sentrum. Dette er nemlig en tilbakelent oase, som serverer hjemmelagde fristelser og kan skilte med en helt egen hundemeny!

Les mer om Bull-Dog Café HER.

V.I.D-pakke på Hotel Villan i Göteborg

Hotel Villan er et personlig og eksklusivt hotell i sentrale Göteborg som anstrenger seg litt ekstra for at både to- og firebente skal få et behagelig opphold. Gjester som reiser med hund kan booke hunderommet, hvor det venter en Very Important Dog-pakke som inneholder velkomstpresang, matskåler, teppe og håndkle. Og like utenfor hotellet finnes det mange fine turmuligheter, både langs vannet og i parker.

Les mer om Hotel Villan HER.

BrewDog Bar på Södermalm

BrewDog Bar på Södermalm i Stockholm er perfekt for tørste hunder og hundeeiere. Her har de 18 ulike øltyper på tapp, og den firebente får servert vann så fort dere kommer innenfor døra. På menyen står også ulike matretter, med et bredt utvalg for vegetarianere og veganere. Innredningen er kul og industriell – og veldig hundevennlig.

Les mer om Brew Dog HER.

Hundevennlig ferie i Dalarna

I Siljansbygden – kommunene i Dalarna som er sentrert rundt innsjøen Siljan – er med sin vakre natur et ypperlig sted å feriere for både store, små og firebente familiemedlemmer. Her kan dere booke egne hundepakker som inkluderer innkvartering i hundevennlige hytter og en innholdsrik besøksguide for deg og hunden din, med tips til blant annet turløyper og hundebad.

Les mer HER.

Kafé med egen hundemeny

På kafeen Himmelska Hundar på Gärdet i Stockholm er både du og hunden din hjertelig velkommen. Her finnes det en egen meny for hunder og tilbud om hundeparkering hvis du må ut å gjøre noen ærender på egen hånd. Og hvis du vil gjøre ekstra stas på bisken, kan du arrangere hundefest. Da stiller kafeen med buffé for hundene med mat og godsaker.

Les mer HER.

3. Øst er best – reiser med valuta for pengene

I følge Forex Banks ferieindeks, er det nå Makedonia som er det mest prisgunstige sett med norske øyne, kroner og øre. Romania, Polen, Bulgaria og Serbia følger hakk i hæl, sier Escape Travel.

Det beste ved dette er at disse landene har så mye å vise deg som du ikke visste om. Mange ligger fortsatt i startgropa i forhold til turisme og det betyr gevinst i form av genuine opplevelser og urørte steder.

REISETIPS Billigst i øst

Nordmenn har lenge lagt sin elsk på denne stilige byen med den stemningsfulle gamlebyen. Foto: Escape Travel

Makedonia
Landet som fostret den fromme Mor Teresa, har et vell av historiske bygninger og broer. Hovedstaden Skopje inviterer inn i gamle basarer der tiden like gjerne kunne stått stille. Tyrkerne regjerte her frem til begynnelsen av 1900-tallet og har satt sitt preg på byen. Sentrum er moderne og nyklassisistisk etter et jordskjelv som ødela massivt i 1963. Byen Ohrid, ved den postkortvakre og klare Ohridsjøen, er balsam for sjelen. Det er heller ingen mangel på enestående natur og fjellandskap. Nasjonalparken Mavrovo leder an med St. Johannes Bigorski-klosteret med sin flotte beliggenhet.

Romania, Transilvania
Transilvania har meget velfortjent fått en plass på manges reiseradar i det siste. Med et utall middelalderbyer som bare roper stemning og sjarm, er det ikke lenger kun grev Draculas kappe og bitt som trekker gjester. Selv om slottet til den nevnte greven er vel verdt å se, i tillegg til mange andre slott og festninger som ruver godt. Og en god ting kan ikke gjentas for ofte: Lonely Planet utropte regionen til verdens beste å besøke i 2016! Med skiftende landskap og Karpatene som kulisser, sørger historien for at du alltid har den ene foten i nåtid mens den andre holder seg i middelalderen. Kombinasjonen av dette er uslåelig.

Polen, Krakow
Nordmenn har lenge lagt sin elsk på denne stilige byen med den stemningsfulle gamlebyen. Den livlige jødiske bydelen, Kazimierz, og de enestående gamle saltgruvene utenfor byen, bidrar i høyeste grad til velfortjent oppmerksomhet. I selve Krakow hviler det en mytisk glød fra svunne tider som mikses godt sammen med moderne butikker, kafeer og restauranter.

Serbia
Uberørt og vakkert, livsglede, uteliv og deilige matopplevelser er noe av det som kjennetegner Serbia. Hovedstaden Beograd ligger ved Donaus bredder og bybildet preges av den store Kalemegdanfestningen som ofte huser konserter og arrangement. Litt unna ligger Novi Sad med Petrovaradinfortet, kjent som Donaus Gibraltar. Den lille byen Oplenac skilter med en unik marmorkirke der medlemmene av det siste serbiske kongedynastiet er begravet. Hundrevis av mosaikker gjør kirken til et vel verdt besøk.

Flere reisetips?

Håper du fikk noen interessante reisetips!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

Jeg blir glad om du liker idemagasinet.no på Facebook :0)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.