Hjem   Om meg   Kontakt
Trendspaning: 10 store reisetrender i 2016 | Marianne de Bourg
30118
post-template-default,single,single-post,postid-30118,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Trendspaning: 10 store reisetrender i 2016

Ticket ser inn i krystallkulen og presenterer 10 store reisetrender for 2016.

Klassikerne Gran Canaria og Spania ser ut til å bli de store favorittene blant nordmenn i år og blant storbyene ser Krakow ut til å kunne bli en favoritt.

Sol og bad-reiser ser ut til å bli enda mer populært i år. Antallet reisende til sol og bad-destinasjoner øker med 16 prosent, sammenlignet med samme tid i fjor.

REISETIPS 10 store reisetrender for 2016

1. Uvanlig stor reiselyst

Januar er årets største bestillingsmåned for reiser og allerede nå kan reisebyrået Ticket konstatere at reiselysten er på topp i 2016. Totalt har reisebestillingene økt med 8 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

– Fjorårets rekordkalde sommerferie preger oss fortsatt i form av økt reiselyst i 2016. De som var hjemme i Norge i fjor og opplevde en kald sommerferie vil forsikre seg om å få sol og varme i sommerferien i 2016, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket Feriereiser.

Mest bestilte reisemål 2016 – i januar

 1. Gran Canaria (1)
 2. Bangkok (2)
 3. Kreta (5)
 4. Mallorca (4)
 5. Tenerife (3)
 6. Alicante (13)
 7. London (6)
 8. Split (16)
 9. København (15)
 10. Malaga (17)

[Les mer: GUIDE: Hellas for familier, med kjæresten eller med venner]

2. Bestiller tidlig – vil unngå svarteper

Med fjorårets reiserush etter sommerreiser med høye priser på reiser som ble bestilt i siste liten, vil mange være ekstra tidlig ute for å få nettopp den reisen de vil ha. Mange har allerede i juleferien planlagt årets ferie og januar er som tradisjonelt den mest intensive måneden for reisebestillinger.

– Det er på høy tid å bestille sommerreisen, spesielt om man er ute etter noe spesielt. Større leiligheter som er egnet for familier, samt leiligheter med fine terrasser eller private bassenger går først, sier Wolff Andresen.

3. Stor etterspørsel etter sol og bad

Mens reisebestillingene generelt har økt med 8 prosent i januar sammenlignet med samme tid i fjor, øker reiser til sol og bad destinasjoner med 16 prosent. Thailand som i fjor gjorde et sterkt comeback øker kraftig i 2016. Ruteflyenes satsninger er sterke drivere og Thailand øker i popularitet både på vinteren og sommeren.

[Les mer: 20 grunner til å reise til Thailand]

Mest bestilte sol og bad reisemål 2016 – i januar

 1. Gran Canaria (1)
 2. Bangkok (2)
 3. Kreta (5)
 4. Mallorca (4)
 5. Tenerife (3)
 6. Alicante (7)
 7. Split (8)
 8. Malaga (9)
 9. Rhodos (6)
 10. Dubai (13)

4. Stabilt for weekendreiser – London og København på topp

Mange nordmenn kommer til å unne seg en weekendreise i 2016 og antall reisende til storbyer i 2016 er stabilt. De mest populære storbyene i 2016 ser ut til å bli London og København.

[Les mer: REISETIPS: London på 24 timer – ekspertenes beste tips!]

5. Opplevelser i fokus

Uavhengig av om det er sol og bad reisemål eller storbyer så er trenden at opplevelser står i fokus. Nordmenn vil gjerne at det skal være muligheter til utflukter, kultur og aktiviteter som for eksempel gåturer eller trening. Viktig er også genuine og lokale opplevelser på reisemålet. Flere velger kombinasjonsreiser for å oppleve mye på kort tid, for eksempel flere destinasjoner på en og samme reise som storby og strandliv, eller strandliv kombinert med cruise.

[Les mer: Klar for aktiv (og trendy) ferie i 2016? Her er tilbudene!]

6. Gran Canaria – storfavoritt 2016

Gran Canaria ser ut til å bli enda mer populært i 2016. Bestillingene har økt med 13 prosent sammenlignet med i fjor og flere lengter til den klassiske ferieøya med både sol og bad, og aktiviteter som gåturer og sykling. Gran Canaria kan igjen bli årets vinner dersom bestillingsmønsteret vedvarer.

[Les mer: Bli med og få ekspertenes beste tips til Kanariøyene]

7. Spania – årets ferieland

Spania har lenge vært nordmenns feriefavoritt med både populære storbyer, kystbyer og øyer. Både charterarrangørene og ruteflyene tilbyr mange reiser til det populære ferielandet. Ticket ser en økning i bestillingene dit med 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Mye tyder på at Spania vil bli enda mer populært i år.

Mest bestilte charterreisemål – i januar

 1. Gran Canaria (1)
 2. Kreta (3)
 3. Mallorca (4)
 4. Tenerife (2)
 5. Rhodos (5)
 6. Split (10)
 7. Larnaca (8)
 8. Lanzarote (7)
 9. Bourgas (9)
 10. Antalya (6)

8. Årets storbyklatrer – Krakow

Blant storbyene ser Krakow ut til å bli årets klatrer. Bestillingene har økt med 54 prosent, noe som har gjort at storbyen går inn på ti på topp listen og klatrer 11 plasser opp fra i fjor. Nice og København ser også ut til å få en stor økning og har rykket opp 7 og 5 plasser på topplisten.

Mest bestilte storbyer 2016 – i januar

 1. London (1)
 2. København (7)
 3. Barcelona (3)
 4. Roma (6)
 5. Reykjavik (9)
 6. Nice (13)
 7. New York (8)
 8. Krakow (19)
 9. Amsterdam (2)
 10. Stockholm (10)

[Les mer: New York med barn – 7 gode tips!]

9. Årets kombinasjon av storby og strand – Barcelona

Trenden er klar. Reisemål som tilbyr både storby og strender øker, og mest populært i år ser ut til å bli Barcelona. Storbyen holder posisjonen og ligger på en 3. plass over mest bestilte storbyer. Andre reisemål med strender nær storbylivet som også ser ut til å bli populære i år er Nice som har hatt en økning i bestillinger på 45 prosent.

10. Luksus på reisen – San Juan og Bali

Allerede i fjor økte antall reisende til paradisøyer. I år fortsetter nordmenn å trekkes til mer luksuriøse reisemål i ferien og man ønsker også å bestille hotell med det lille ekstra. San Juan og Bali ligger som favoritter blant paradisøyene og har begge mer enn dobbelt så mange reisende som i fjor (tall fra relativt små volumer).

(Kilde: Ticket, avreise 1. januar – 31. desember 2016, bestilt til og med 31. januar. Tallene i parentes viser fjorårets plassering.)

Flere reisetrender i 2016

Herlig om du liker idemagasinet.no på Facebook :0)

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.