Hjem   Om meg   Kontakt
Årets trendfarger. Tør du bruke dem? | Marianne de Bourg
30128
post-template-default,single,single-post,postid-30128,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Årets trendfarger. Tør du bruke dem?

Slik tar du i bruk trendfargene

Stadig blir nye trendfarger presentert. Årlige kåringer og interiørguruenes spådommer bestemmer hvilke farger som er inn for øyeblikket. I fjor var det oransje. I år er det rosa og gult. Men hvordan kan du ta i bruk disse fargene hjemme?

Årets farger kåres hvert år, og nye trendfarger blir derfor satt på kartet. I år var det gult og rosa som stakk av med seieren, kåret av henholdsvis Nordsjö og Fargerike. De tøffeste av oss våger kanskje å male entreen knall rosa og de fire stueveggene gule. Men hva med resten av «bønsjen»? Hvordan kan vi få være med på moroa?

(Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no Foto: Nordsjö, Flügger)

INTERIØRINSPIRASJON Tips og ideer til fargekombinasjoner med årets farger

GULT: Trendfargen Ochre Gold ble kåret til årets farge av Nordsjö.

Trendfarger til stort format

– Jeg synes det er spennende å utfordre det å lage trendfarger i bransjen vår. Hvor brukbare er de for de store veggflatene i boligene? Som rådgivere må vi tilpasse oss forbrukerne, vi kan ikke bare lene oss på trendforskere som sier at noe er en kommende fargetendens, sier Lone Bjørslev Kisbye hos Flügger.

Hun mener at det er viktig å tilpasse trendfarger til forbrukernes behov.

– Vi ønsker å tolke fargene for våre forbrukere, og sørge for at de får farger som de kan bruke på store flater. Dette kan være farger som springer ut fra de overordnede trendene, men som er mer nøytrale og holdbare til store veggflater i lengden.

Dette er en utfordring vi i Flügger har valgt å ta fatt i, og vi vil gjøre en innsats for å tolke fargene til de store flatene. Årets trendfarger har vi for eksempel tolket til mer duse og rolige farger, den gule Distant Sunlight og den rosa Cosy Cover, sier hun.

INTERIØR OG OPPUSSING Mal veggene med sterkere farger - slik gjør du

TILPASSET: Fargen Relaxed Green så vi mye av for et par år siden. Da den dukket opp høyt på fargestatistikken hos Flügger, var det første gang en reell farge var på topp. – En av grunnene er nok at det er en farge som er tilpasset store flater, sier Lone Bjørslev Kisbye hos Flügger.

I kombinasjon med nøytralt

Én måte å ta i bruk trendfargene på er altså å finne mer dempete toner som kan brukes på de store flatene. En annen måte er å kjøre på med trendfarger på mindre flater, i kombinasjon med andre, mer nøytrale farger.

Nordsjö var tidlig ute med å kåre Ochre Gold som årets farge. Mette Dahl hos Nordsjö mener at dette er en trendfarge som er svært anvendelig, særlig i kombinasjon med andre farger.

– Ochre Gold er en dempet farge med gråskjær. Den kan kombineres med mange andre farger, og fungerer veldig fint ved siden av blant annet grått og blått, sier hun.

I norske hjem er det mange hvite, grå og greige vegger. De kulørsterke trendfargene passer utmerket i kombinasjon med disse, mener Dahl.

INTERIØRIDEER Årets farger 2016 - hvordan bruke dem i interiøret?

SPRITER OPP: Trendfarger kan tas i bruk ved å kombinere dem med andre farger. Her er Ochre Gold fra Nordsjö brukt i kombinasjon med en mørkere farge.

– Gjennomsnittsnordmannen er forsiktig, og det er mye hvitt og grått i norske boliger. Hvis man ønsker å freshe opp stua og prøve seg med litt farger, kan man jo ta i bruk en trendfarge på én vegg, for å komplementere de nøytrale fargene man allerede har, foreslår hun, og legger til at Ochre Gold også passer godt i kombinasjon med mørkere farger, for å sprite opp og få inn litt lys.

Det er altså flere måter du kan ta i bruk trendfargene på, selv om du ikke ønsker knall rosa kjøkkenvegger.

3 eksempler på hvordan du kan ta i bruk trendfargene:

  1. Ta utgangspunkt i trendfargene og velg mer dempete toner, slik at du kan kjøre på med farger på store flater. Ikke vær redd for å sette farge på alle fire veggene.
  2. Velg en kulørsterk trendfarge på en mindre flate, og bruk den i kombinasjon med mer nøytrale farger.
  3. Kombiner flere trendfarger. Selv om det kan være tryggest å ha farge på én vegg og hvitt på de tre andre, trenger det ikke å være skummelt å kombinere flere farger. Gult kan for eksempel passe utmerket sammen med en dempet rosafarge.
INTERIØRTIPS Tips til bruk av trendfarger

I STORT FORMAT: – Man kan enkelt velge aktuelle fargetendenser til veggen, samtidig som man husker at det er fargevalg til store flater, sier Kisbye.

Mer om interiørtrendene 2016:

Herlig om du liker idemagasinet.no på Facebook :0)

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.