Hjemmelaget krydder i gjenbrukte krydderglass
Kryddermikser som tacokrydder, garam masala og kebabkrydder er ikke så dumt å lage selv. Vi kan lage dem uten sukker og tilsetningsstoffer, og selv justere mengden salt.
Lag hjemmelagde kryddermikser og gi som vertinnegaver til en matglad mottaker også, da vel. Det er en personlig og hyggelig gave både å gi og få.
Prøv for eksempel garam masala, kebabkrydder og kinesisk five spice powder til den som er glad i asiatisk eller sterk mat. Tørket skall av sitron og appelsin er perfekt for den som liker det milde og søte. Og tacokrydderet – ja, det passer til alle.
Her er 10 hjemmelagde kryddermikser som er superenkle å lage selv:
- Five spice powder
- Garam Masala
- Ingefær og appelsin-miks
- Kebabkrydder og -saus
- Pepperkakekrydder
- Pumpkin Pie Spice
- Tacokrydder
- Tørket skall av sitron og appelsin
- Marokkansk kryddermiks Ras el hanout
- Grunnoppskrift på urtesalt
Det er også enkelt å lage sine egne krydderglass til oppbevaring av kryddermiksene. Du kan bruke disse krydderglassene fra Santa Maria når de er tomme for ferdigkjøpt krydder.
De er nøytrale og det er enkelt å rive av etiketten. Gjenbruk er både smart og gratis!
Krydderblandingen kan selvfølgelig helles over på ferdigkjøpte krydderglass også. IKEA har flere varianter, blant annet typene 365+ Ihärdig i krydderglass med plastlokk, og Droppar i frostet glass med lokk av stål.
Le Creuset har også noen utrolig fine krukker til oppbevaring av litt større mengder krydder.
Prøv også å lage dine egne mikser. Her er inspirasjon til ulike smaker:
No Comments