Hjem   Om meg   Kontakt
Romantiske tips til weekendturen med kjæresten | Marianne de Bourg
29951
post-template-default,single,single-post,postid-29951,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Romantiske tips til weekendturen med kjæresten

5 storbyer – 5 romantiske tips

Disse storbytipsene inkluderer spennende romantiske opplevelser for deg som planlegger weekendtur med kjæresten for å feire en forlovelse, en bryllupsdag – eller bare kjærligheten.

Tenk deg å oppleve en barokk-konsert i Venezia, å bade i Den blå lagune på Island eller frokost på sengen i et ultraromantisk hotell i Lisboa. Romantiske reiseopplevelser finner vi nesten overalt. Det gjelder bare å vite om dem.

(Kilde: Ving. – Foto: Ving)

REISETIPS-til-romantiske-storbyturer-i-Eruopa

♥ Bo på luksushotell i Lisboa

Det er ikke alltid vi er så opptatt av hotellstandarden på storbyturer. Vi har jo ikke tenkt til å tilbringe mesteparten av tiden på rommet uansett. Men du så deilig det er å komme tilbake til et flott hotellrom!

REISETIPS - 5 romantiske opplevelser på weekendtur med kjæresten - Luksushotell i Lisboa

Utmattelsen etter timer med shopping og sightseeing er som forduftet, og det er nesten så du får romantikken med på kjøpet.

Skjem dere skikkelig bort med et utsøkt rom på Lisboas berømte Avenida Palace fra 1882. Nydelig innredning og fantastisk service! Ta en rolig morgen, bestill frokost på sengen og slapp helt av før dere tusler ut i Lisboas vakre gater.

PS! Avenida Palace er rangert som det fjerde beste hotellet (av 234) i hele Lisboa på TripAdvisor.

♥ Kjør Galeras Rojas i Palma

Mallorcas hovedstad Palma er perfekt for en romantisk getaway, og du vil kanskje bli overrasket over det store utvalget av kultur, severdigheter og shopping som finnes der.

REISETIPS - 5 romantiske opplevelser på weekendtur med kjæresten - Palma

For en fin rundtur og omvisning i byen kan dere ta en Galera Roja – en rød og hvit vogn trukket av hest – og lene dere tilbake mens kusken forteller om byens severdigheter.

Turene varer som regel en times tid, og underveis ser dere både den sjarmerende gamlebyen og den majestetiske, gotiske katedralen La Seu.

♥ Bad i Den blå lagune på Island

Island er eksotisk og vakkert – øya er dekket av vill natur med vulkanske klipper, sorte strender og turkise, varme kilder.

REISETIPS - 5 romantiske opplevelser på weekendtur med kjæresten - Den blå lagune på Island

Like utenfor Reykjavik ligger Den blå lagune. Den er velbesøkt av turister, men absolutt verdt et besøk. Lagunen ligger i et vulkankrater, og det dampende varme vannet er fullt av mineraler som gjør slitne kjærestekropper godt. Vannet holder en temperatur på 37-40 varmegrader året rundt.

Etter noen avslappende timer her kan dere dra inn til Reykjavik og spise på en av de mange trendy restaurantene – Fridrik V og Resto er blant de mest populære alternativene.

PS! Island er et av 2016s hotteste reisemål.

♥ Piknik i New York

Midt i betongjungelen på Manhattan ligger en av verdens største (og fineste) parker, Central Park. Parken strekker seg fra 59ende til 110ende gate, og der finnes alt fra små slott til store laguner.

REISETIPS - 5 romantiske opplevelser på weekendtur med kjæresten - Piknik i New York

Her er det naturligvis også flust av grønne flekker som passer perfekt for en romantisk piknik. Stikk innom et supermarked eller et av Manhattans utallige take away-steder og ta med dere noe godt før dere går til for eksempel Great Lawn eller Belvedere Castle.

Vil dere ha det lille ekstra stikker dere innom Grace’s Marketplace på 71 gate (på tredje aveny) og kjøper mat der.

Tips! Central Park er nokså diger (fire kilometer lang), så hvis dere vil se mest mulig er sykler et godt alternativ til å gå – sistnevnte tar rett og slett for lang tid. Det finnes flere sykkelutleiere rundt parken, bl.a. på 56 og 58 gate.

♥ Konsert i Venezia

Venezia er naturligvis et fast innslag på en romantisk tipsliste som dette, men så er det også et fantastisk vakkert og romantisk sted med sine grønne kanaler og svarte gondoler. Dropp en gondoltur om dere ikke har veldig, veldig lyst – det er kjempedyrt og ganske kortvarig.

REISETIPS - 5 romantiske opplevelser på weekendtur med kjæresten - Venezia

Gå heller på en Vivaldi- eller en barokk-konsert i en av byens gamle, vakre kirker. Musikerne er som regel svært flinke, og det koster ikke all verden.

Og du – unngå de store turistkøene og gå deg vill på egen hånd. Langt hyggeligere og du spiser og drikker også mye billigere enn i de mest populære turistområdene.

Skjem bort kjæresten og deg selv med en romantisk storbytur!

Jeg blir kjempeglad om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk :)

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.