Hjem   Om meg   Kontakt
Mirakeloljen fra kjøkkenet som kan brukes på hele kroppen | Marianne de Bourg
20989
post-template-default,single,single-post,postid-20989,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Mirakeloljen fra kjøkkenet som kan brukes på hele kroppen

Hvorfor kjøpe all verdens forskjellige hudpleieprodukter når du kan bruke kokosolje fra kjøkkenskapet til å oppnå like god eller bedre effekt?

Det dukker stadig opp nye bruksområder for kokosoljen utover matlaging. Kokosolje er perfekt både som matolje, som kosttilskudd og til pleie av hud og hår. Den er et naturlig og miljøvennlig alternativ til rengjøringsmidler og helsepleie.

[Les mer om hva som er sunt med kokostolje]

Soma har testet og prøvd alternative måter å bruke sin Cocosa kokosolje på. Her er 21 tips:

KOKOSOLJE for helse, vekt og smak

– Kilde: Soma Nordic /Oppdatert: 04. 02. 2016 –

Her er  tips til hvordan du kan pleie hele kroppen med naturlig, kaldpresset kokosolje:

MUNN OG TENNER

1. Tannkrem

Kokosnøttolje blir nå i flere amerikanske medier og blogger kalt «Miracle dental bacteria killer». Kokosnøttoljen er antibakteriell, og super for munnulen. Slik gjør du: 2 ss Cocosa blandes med 2 ss Natron til du får en grøt med tannkremkonsistens. Ha gjerne oppi noen dråper med peppermynteolje kun for smakens skyld.

2. Leppebalsam

De fleste vanlige leppepomader og lipglosser er fulle av greier som strengt tatt ikke burde komme nær munnen din, og som det er hvertfall ikke er sunt å svelge.

Cocosa Extra Virgin er et supert naturlig alternativ, som i tillegg til å gi pen glans har fuktighetsgivende egenskaper og smaker godt.

ANSIKT

3. Sminkefjerner

Kan kokosolje bli din nye favoritt-sminkefjernerer? Bruk ca en halv teskje på en liten klut eller bommulsdott, og hold kluten på øyet en liten stund før du tørker bort maskaraen. Har du litt tørr hud kan du fint bruke den i hele ansiktet.

4. Maskarafjerner

Som med sminkefjerneren, bruk ca en halv teskje på en liten klut eller bomullsdott, og la det ligge på øyet i cirka ett minutt før du stryker maskaraen forsiktig til siden med en ren bomullsdott eller vaskeklut.

Unngå å gni øyesminke av med makt, da huden rundt øyet er spesielt sart. Oljene har dessuten en bonuseffekt – de gir næring til vippene så de ikke tørker ut.

5. Ansiktsmaske

Brunt sukker er perfekt for eksfoliering for alle hudtyper, så bruk denne oppskriften til en skånsom, men effektiv skrubb. Du trenger 1 ss brunt sukker og ca 1 ss kokosolje. Putt brunt sukker i håndflaten og miks inn oljen til du får en passe tykk pasta.

Massér over huden i små sirkelbevegelser for å fjerne døde hudceller. Skyll av med varmt vann og press en varm, fuktet klut mot ansiktet. Avslutt med massevis av fuktighetskrem.

TIL KROPPEN

6. Deodorant

De aller fleste deodoranter/antiperspiranter på markedet er fulle av aluminium. Hvorfor ikke selv lage en deodorant som er både effektiv og så sunn at du kan spise den? 2 ss Cocosa blandes med natron til du får en tykk grøt. Tilsett noen dråper med eterisk olje (som for eksempel rosenolje). Kun en liten mengde (ertestørrelse) smøres under hver armhule og gnis godt inn.

7. Insektstikk/bitt og som insektmiddel

Når du påfører kokosolje direkte på bittet, kan den stoppe kløe og svie, samt fremskynde helbredelsesprosessen. Kokosolje kan også brukes for å unngå å få bitt. Bland kokosolje med peppermynteolje og gni det på eksponert hud. Det skal holde insekter på avstand bedre enn noe kjemisk insektmiddel – og er helt trygt.

8. Barbering

Oljen er mild og skånsom nok til å brukes på babyhud, og da er den mild og skånsom nok for leggene dine. Det er ingen garanti for at leggene blir like myke som babylegger, men at det gir huden masse fukt, er helt sikkert. Dropp barberingskremen til fordel for kokosoljen. Ikke bare motvirker den irritasjon ­ det blir også mye lettere å rense barberbladet etterpå.

9. Skrubbekrem til kroppen

Bland 1 ss sukker (gjerne økologisk rårørsukker eller kokosblomstsukker) med 1 ss honning. Rør inn 1 ts kokosolje av gangen til du har passe konsistens. Dette holder til én skrubb.

10. Som body lotion

Smør Cocosa på kroppen rett etter at du har dusjet, da er porene fortsatt åpne, og oljen vil absorberes bedre inn i huden.

11. På solbrent hud

Dersom du er solbrent, kan du smøre den brente huden inn med Cocosa for en lindrende effekt.

12. Bruke som badeolje

Løs opp et par skjeer med Cocosa i badevannet for en babymyk hud!

HENDER OG FØTTER

13. Fotmaske

Begynn med å ta et deilig fotbad som rengjør føttene. Bland deretter sammen kokosolje og en teskje Aloe Vera (og gjerne en eterisk olje, hvis du har det).

Påfør blandingen på føttene i et tykt lag, og ta fryseposer på føttene med et par sokker utenpå der igjen. Morgenen etter vil du våkne opp med silkemyke føtter!

14. Mykne opp neglebåndene

Dersom neglebåndene dine er tørre og flisete, kan du påføre Cocosa to ganger daglig. På den måten holder neglene seg fine, samtidig som du slipper å investere i dyre produkter.

HÅR OG HODEBUNN

15. Behandle slitte hårtupper

Er hårtuppene dine tørre? Ta en liten dose med Cocosa kokosolje mellom fingrene og masser inn i tuppene for å gi ordentlig fukt og glans.

16. Flass og tørr hodebunn

Kokosolje trekker inn i hodebunnen som fuktighetskrem på tørr hud og lindrer symptomer på flass. Det hjelper også å kontrollere fettsekresjon fra hodebunnen, som er en annen grunn til flass.

Å klø og flasse som følge av tørr hodebunn kan være svært ukomfortabelt, og har du tørt hår, så vet du hvor vanskelig dette kan være å style.

Bland sammen en kvart kopp med Cocosa Extra Virgin, to egg og én spiseskje fersk sitronjuice. Ha blandingen i hodebunnen og masser lett. Ta deretter på en dusjhette og la blandingen sitte i cirka 15 til 20 minutter.

For å fjerne det fra håret bruk en sjampo som du masserer sammen med blanding, før du deretter skyller håret. Bruk deretter balsam på vanlig måte.

VEKTTAP OG HELSE

17. Mot bakterier

Oljeskylling – eller oil pulling på engelsk, er en tradisjonell ayurvedisk folkemedisin hvor bakterier elimineres når munnen skylles med olje. Det skal ikke bare gi bedre munnhygiene og tenner, men også kunne helbrede hodepine, migrene , diabetes m.m.

Bruk 1 strøken/flytende spiseskje kaldpresset/extra virgin kokosolje. Ha oljen i munnen og svisj-svosj den rundt i hele munnhulen. Begynn med 5 minutter, men øk gjerne til 10-20 minutter. Spytt ut oljen som nå nneholder en masse giftstoffer. Spytter du i vasken, kan det være lurt å skylle med varmt vann og eventuelt Zalo, slik at fettet ikke stivner i vasken.

Les mer: [Oljeskylling/oil]

18. Økt fettforbrenningen

Kokosolje inneholder 60-70 % korte og mellomlange fettsyrer. Disse har svært liten fettlagringsevne, men blir isteden brukt som drivstoff direkte i leveren og musklene.

En rekke kliniske studier dokumenterer at mellomlange fettsyrer understøtter vektreduksjon.

For å maksimere energi, fettforbrenning og immuneffekt kan du innta minimum 3 spiseskjeer kokosolje per dag. PS – husk å redusere inntaket av karbohydrater når du øker fettinntaket!

TIL BABY

19. Skurvfjerning

I utgangspunktet er ikke hodeskurv hos babyer farlig, men blir tilstanden ekstrem, kan du gå over til soppinfeksjon, og da bør skurven fjernes. Kokosolje er som skapt for hodeskurv. Ikke bare fordi oljen generelt egner seg til å løse opp skurv, men også fordi kokosoljen er antibakteriell. Gni inn oljen i hodebunnen og la den være på over natten. Morgenen etter kan du gre bort skurven med en lusekam.

20. Naturlig babyolje

Du kan bruke Cocosa Extra Virgin som babyolje i badevannet, eller smøre den rett på huden på huden etter badet. Oljen er drøy i bruk, den smelter på huden, og en teskje holder som regel i massevis på en liten babykropp.

I MAT

21. I matlaging

Kokosolje er ypperlig å steke i. Kokosolje er den oljen, foruten klarnet smør, som tåler de høyeste temperaturene.

Prøv også disse matoppskriftene med kokosolje:

Det er altså uttallige måter å bruke denne mirakeloljen på.

Har du kokosolje på kjøkkenet? Prøv den, da vel.

Herlig om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk :)

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

2 Comments
 • Betina

  19/05/2015 at 11:24 am Reply

  Hei
  Jeg er blitt veldig glad i kokosolje, men er frustrert over at Mattilsynet advarer så sterkt mot kokosolje da det faktisk var værre en palmeolje, hva mener du?

  • Marianne

   20/05/2015 at 8:43 am Reply

   Takk for innspill. Dette har jeg ikke lest om. Har du en link til info du kan sende…? :)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.