Hjem   Om meg   Kontakt
Hit reiser du i 2016 | Marianne de Bourg
29786
post-template-default,single,single-post,postid-29786,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hit reiser du i 2016

Hvor skal turen gå i 2016? Vi har tatt en prat med en av våre reiseeksperter, for å høre hvilke reisemål hun anbefaler oss å reise til i år.

Hilde Karlsen finner du til daglig hos Berg-Hansen i Arendal. Hun reiser en god del mer enn gjennomsnittet, og drar gjerne på oppdagelsesferd til både kjente og ukjente steder. Her kan du bli inspirert av Hildes reiseforslag for både sommer og vinter, til nære og fjerne reisemål. God reise!

(Foto/kilde: Berg-Hansen)

Storbyer for enhver smak

NEW YORK er alltid en aktuell by.

Hit reiser du i 2016 New York

Har du ikke vært der, har du mye å glede deg til. Har du vært der én eller flere ganger tidligere, så vet du at det fortsatt finnes masse å oppleve. For en spektakulær utsikt anbefales “Top of the Rock”, taket på Rockefeller Center. Ta et besøk her på kveldstid, se solen gå ned over byen og få med deg Empire State Building badet i fargerike lys.

SAN SEBASTIAN er fortsatt en uoppdaget perle for de fleste.

Hit reiser du i 2016 San Sebastian

Du må kanskje anstrenge seg litt for å komme hit, for noe direktefly finnes per dags dato ikke fra Norge. Men det er verdt strevet, for vel fremme venter Baskerlands perle deg. Her finner du kanskje den vakreste bystranden i Europa, restauranter i verdensklasse og tapasbarer over alt.

ISTANBUL er byen hvor øst møter vest, bokstavelig talt. Med ett ben i Asia og ett ben i Europa, er dette en smeltedigel av kulturer.

Hit reiser du i 2016 Istanbul

Med 15 millioner innbyggere kan du trygt si at Istanbul er en hektisk storby, og du bør planlegge besøket ditt nøye. Få med deg Den blå moske, Hagia Sofia, Grand Bazaar og kryddermarkedet.

BORDEAUX (bildet) og LYON er byer som mange ofte «glemmer» i planleggingen av storbytur.

Hit reiser du i 2016 Bordeaux

Dette er vakre byer som absolutt fortjener besøk. Ikke overraskende er det god mat og godt drikke som er i fokus her. Kan dette være noe for gourmetgjengen?

Sol & bad i vinter

DUBAI er en verdensmetropol med muligheter for spennende, annerledes og helt klart unike opplevelser.

REISETIPS Hit reiser du i 2016 Dubai

Storby, strand eller ørken? Her får du alt! Et godt alternativ for å oppleve mer av området, er å ta cruise fra Dubai som går til ulike byer i Midtøsten. Luksushotellet Burj Al Arab (bildet) er også verdt et besøk når du er i Dubai.

KAPP VERDE er perfekt hvis du er på jakt etter et varmt reisemål vinterstid.

REISETIPS Hit reiser du i 2016 Kapp Verde

Her er det sol, sol, sol – og endeløse strender. Gled deg til fersk sjømat! Det er liten tidsforskjell, så du slipper jetlag. Kan dette være et alternativ til vinterturen til Kanariøyene?

SRI LANKA er øya som har alt. Øya er ikke større en Irland, men rommer strender, laguner, elver, regnskog og fjell.

REISETIPS Hit reiser du i 2016 Sri Lanka

Et fantastisk kjøkken og spennende utflukter. Du bør unne deg et par dager i innlandet, hvor fjellene troner høyere enn Galdhøpiggen – og jungelen byr på nærkontakt med elefanter. Sri Lanka er rett og slett supert hvis du vil kombinere sol/bad med opplevelser.

Sol & bad i sommer

MALLORCA er en gammel «kjenning» for mange.

REISETIPS Hit reiser du i 2016 Mallorca

Finn din egen badevik, besøk en landsby, ta en gåtur til en fjelltopp – eller sightseeing med sykkel. Øya passer uansett om du ønsker en aktiv eller lat ferie. Byen Palma må også nevnes, når du er lysten på litt shopping, tapas og godt drikke!

BALI er et reisemål mange ikke tenker på at er en sommerdestinasjon.

REISETIPS Hit reiser du i 2016 Bali

Det er heller ikke så dyrt som mange tror. Reiser du hit får du en fin kombinasjon av opplevelser og solferie.

KROATIA er landet hvor du kan velge mellom masse småøyer.

REISETIPS Hit reiser du i 2016 Kroatia

Her er det en nydelig skjærgård – og alt ligger til rette for sol, bad og vannaktiviteter. Noen foretrekker også å leie båt og putre rundt i skjærgården, kanskje det kan være noe?

CRUISE er fortsatt «hot». Harmony of the Seas, Royal Caribbean sitt aller nyeste cruiseskip, kommer rett fra verftet til flotte seilinger i Middelhavet denne sommeren.

REISETIPS Hit reiser du i 2016 Cruise

Dette er verdens største cruiseskip, med et hav av aktiviteter for små og store. Her er det mange vannsklier for de som liker det. Hvis du er tøff, så tør du kanskje prøve den høyeste vannsklien til sjøs – som går ned forbi hele 10 dekk, bakerst på skipet?

Håper du ble inspirert!

Herlig om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.