Hjem   Om meg   Kontakt
Disse fargene bør veggene ha når du skal selge boligen | Marianne de Bourg
29659
post-template-default,single,single-post,postid-29659,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Disse fargene bør veggene ha når du skal selge boligen

Det er forskjell på å pusse opp boligen for å bo der selv, og å pusse opp før man skal selge. Selv om flere av oss begynner å eksperimentere med flere farger hjemme, er det fremdeles de hvite og lyse fargene som går igjen i boligene som ligger ute for salg.

Blar du deg gjennom boligannonsene på nettet, vil du se en overflod av hvite vegger. Stue, kjøkken, soverom, bad – alt er hvitt. Dette speiler ikke tendensen med økt fargebruk i hjemmene. Men det er trolig fordi mange av boligene har fått et strøk maling eller to før de har blitt lagt ut for salg. De er pusset opp for å selge, ikke for å bo.

INTEIRØRTIPS Hvitmalte boliger i boligannonsene - Foto Beckers

På nettet florerer det av hvitmalte boliger til salgs. Det er stor forskjell på å pusse opp for å bo, og å pusse opp for å selge. Når vi skal selge, maler vi mest hvitt og lyst.

(Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no Foto: Butinox, Beckers, Nordsjö)

Hvite flater selger

– Vi ser jo tendenser til flere mørke farger i hjemmene, men når de skal pusse opp boligen for salg velger de fleste allikevel å gå for hvite og lyse farger. Flertallet av kjøperne ønsker dette, sier Anders Hverven, daglig leder i DNB Eiendom avd. Oslo St. Hanshaugen.

Det er flere grunner til at flertallet ønsker seg hvite og lyse flater når de skal kjøpe bolig.

– For det første gir det større romfølelse og generelt lysere rom, forteller Hverven. For det andre er hvitt noe som treffer bredt, det er et trygt valg. I tillegg er det enklere å se for seg hvordan boligen vil se ut med egne møbler og innredninger, sier han.

Farger for å bo, men hvitt for å selge

Eiendomsmegler og direktør for marked og kommunikasjon i Krogsveen, Karsten Onsrud, bekrefter at mange maler boligen hvit før de skal selge, ofte i samråd med megleren.

– Det er for å få fram fordelene ved boligen og få inn mer lys, i tillegg til at det ser rent og pent ut, sier han.

INTERIØRTIPS Eiendomsmeglerne råder deg til å male hvitt FOTO Nordsjö

Maler du boligen hvit før salg, kan det føles som å starte med et blankt lerret for de nye eierne.

Samtidig mener Onsrud at man kan prøve seg med farger også. Men da bør man være litt forsiktig.

– Kontrastfarger er jo blitt veldig populært, og har man en god farge på for eksempel én vegg, kan det slå positivt ut. Det kan gi mer liv til boligen samt et moderne preg. Kjøperne er jo også moderne, så det er mulig de ønsker flere farger, sier han.

Onsrud er samtidig forsiktig med å anbefale for skarpe farger, og tror at man må finne en balanse.

– Jo lenger ut i skalaen du går, jo større blir risikoen for at det kan slå feil ut. Når potensielle kjøpere kommer inn i en bolig, kjenner de alltid etter med magen først – er dette et sted jeg vil bo? Hvis det første de ser er en farge de ikke liker, kan jo magefølelsen si nei med en gang, sier Onsrud.

Farger gjør boligen mer interessant

Birgitte Finckenhagen hos Butinox er enig i at det noen ganger kan lønne seg å male lyst før salg, men hun oppfordrer allikevel til å bruke litt farger.

INTERIØRTIPS Velg nøytrale farger ved boligsalg FOTO Butinox

– Farger gjør rommene mer interessante, sier Birgitte Finckenhagen. Hun trekker blant annet frem sotede blåtoner, som fargen ”Bølger” fra Butinox Interiør.

– Hvite boliger kan ses på som et blankt lerret, som kan males i alle regnbuens farger. Veldig særegne stiler kan av og til føre til at kjøperne ikke ser potensialet i et hjem. Men vi i Butinox vil allikevel oppfordre til å sette litt farge på boligen. Det gjør rommene mer interessante, og får boligen til å føles som et hjem, sier hun.

Samtidig er de enige i Butinox også, om at noe av det mest prangende og personlige med fordel kan males over.

– Når vi skal pusse opp for å selge, kan det være greit å tone ned noe av det mest særegne og personlige, sier Jenny Bull-Gustavsen, produktsjef for Butinox. Når vi selger skal vi vise den nye eieren at denne boligen er perfekt akkurat for kjøperens familie. La kjøperen se at boligen har et stort potensial med en gang de kommer inn døra. De må få inntrykk av at de kan sette sitt eget preg på hjemmet, sier hun.

Hva mener du? Er hvite vegger best når man skal selge bolig?

Herlig om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.