Hjem   Om meg   Kontakt
INTERIØRTRENDER 2016: Bort fra minimalismen | Marianne de Bourg
29576
post-template-default,single,single-post,postid-29576,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

INTERIØRTRENDER 2016: Bort fra minimalismen

Vi beveger oss bort fra det kalde, minimalistiske mot noe varmere og mer personlig. Ingrediensene er grønne planter, taktile tekstiler, bruk av farger, ekte materialer og godt håndverk.

Oslo Design Fair omfavner det koselige under overskriften The Return of Cosy og spør:

– Hva er det som skal til for å få et koselig hjem og hvorfor har vi igjen begynt å være opptatt av å ha det koselig, både internasjonalt og i Norge? Og hva er egentlig et koselig hjem, og hvorfor har dette blitt et aktuelt tema både her hjemme og internasjonalt?

INTERIØRTRENDER 2016 - The Return of Cosy

(Foto/kilde: Oslo Design Fair)

Nordmenn flest vet hva det vil si å ha det koselig. Vi har nemlig dette fine ordet som sier noe om hvordan vi har det, et særnorsk ord som beskriver en stemning. Det kan handle om fellesskap, om å dele et måltid med fyr i peisen og stearinlys på bordet. Eller det kan handle om en følelse.

Hjemmet er en ladestasjon som skal gi oss trygghet, ro og energi. Vi vil omgi oss med vakre, varige ting som betyr noe – og som gir god atmosfære.

– Nå beveger vi oss bort fra det kalde, minimalistiske mot noe varmere og mer personlig, forklarer Oslo Design Fair.

INTERIØRTRENDER 2016 - Interiørtips - farger, tekstiler, planter og håndverk

Noen av ingrediensene for å skape det mer koselig er:

  • grønne planter
  • taktile tekstiler
  • bruk av farger
  • ekte materialer
  • godt håndverk

– Vi vil se et rikere uttrykk, samtidig som vi får mer tradisjonelle hjem. Tradisjonelle, fordi vi vil mikse gammelt og nytt og igjen være mer opptatt av gode materialer og håndverk.INTERIØRTRENDER 2016 - Varmt og personlig interiør

– Vi opplever en motreaksjon på det kalde, monokrome også i unge, moderne hjem. Det vil bli mer varme, mer personlig og mer hjemmekoselig.

Internasjonal presse skriver også mye om hvordan trendene nå tyder på at vi skal ha det koselig (eller cosy som er det nærmeste de kommer).

Livsstilmagasinet Kinfolk sin nyeste bok har tema Slow Living, toneangivende Monocle Magazine‘s siste bok er en guide til «Cosy homes», mens Fast Company beskriver koselig som det beste ved jula, uten alt stresset, når de snakker om hvordan nordmenn koser oss gjennom den kalde årstiden.

INTERIØRTRENDER 2016 - Bort fra minimalismen

Hva synes dere? Er det på tide å bytte ut minimalismen og ha det mer koselig?

Herlig om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

1 Comment
  • Sverre Helgøy

    27/01/2016 at 4:58 pm Reply

    Fine bilder av fine ting. JA bruk av farger og mer raffinerte design er åpenbart inn, :)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.