Hjem   Om meg   Kontakt
Verdens aller beste Mojito | Marianne de Bourg
27660
post-template-default,single,single-post,postid-27660,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Verdens aller beste Mojito

Mojito (mo-hi-to) – den rombasert drinken kommer opprinnelig fra eksotiske Cuba. Men den aller beste varianten, den får du i København.

På El Viejo Mexico lager Javien en mojito som du må prøve å få med deg neste gang du er i København.

Oppskrift på verdens beste Mojito

Bartender Javien fra Cuba jobber på restauranten El Viejo Mexico (Det Gamle Mexico) – en romantisk mexicansk restaurant med autentisk atmosfære, levende lys, og hyggelig stemning, ifølge restauranten selv – og det stemmer perfekt.

Hans variant av drinken har en liten vri. Den inneholder nemlig Angostura, som er en type bitter. Bitters – eller bitterurter er tradisjonelt brukt i folkemedisinen for å fremme fordøyelsen av fet mat. Bitterurter som Angostura Bitters er for eksempel tradisjonelt brukt i mange klassiske drinker som Old Fashioned, Manhattan og Negroni.

Om det er Angosture bitter som gjør denne mojitoen spesielt smakfull, er ikke godt å si. Kanskje bidrar også den gode stemningen i restauranten.

Hvis du vil prøve å lage Mojito som Javien, kan du følge denne oppskriften.

Verdens aller beste Mojito
 
(1 høyt glass/highballglass)
Ingredienser
 • 4 cl Havana rom
 • 1 cl Angostura
 • 1 ss brunt sukker
 • En håndfull mynteblader
 • Lime
 • Club Soda
Sånn gjør du
 1. Vask limen og skjær den i båter, spar en båt til pynt og ha resten i glasset sammen med en håndfull mynteblader og sukker.
 2. Knus blandingen med en muddler av tre eller baksiden på en skje slik at sukkeret tar til seg den eteriske oljen som frigjøres fra pressingen av mynteblader og limejuice.
 3. Fyll glasset med knust is og ha deretter i rom og Angostura.
 4. Fyll glasset helt opp med Club Soda.
 5. Smak til og justér!

Tips: Vil du lage en ekstra sunn variant, kan du prøve en mojito med Earl Grey te og Bittersternen bittertinkturer som fra gammelt av har vært brukt som folkemedisin mot uvelhet, eller som ”snaps” sammen med tunge, fete måltider for lettere å bryte ned maten. På samme måte som en bit sitron får munnen til å fylles med vann, får noen dråper med bitterstoffer i et glass vann fart på kjertlene som produserer fordøyelsesvæske.

Flere oppskrifter på mojito:

 1. Bringebærojito!
 2. Golden Mojito
 3. Klassisk mojito
 4. Mojito med grønn te
 5. Lakris- og bringebærmojito
 6. Mojito med sitronmelisse og honning

PS – Husk å stikke innom bloggen neste fredag også. Drinker hver fredag ettermiddag!

Likte du oppskriften? Jeg er for at du deler og liker på Facebook og andre sosiale medier. Tusen takk!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.