Hjem   Om meg   Kontakt
Lag selv beroligende, oppkvikkende eller sensuell oljeblanding | Marianne de Bourg
9879
post-template-default,single,single-post,postid-9879,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Lag selv beroligende, oppkvikkende eller sensuell oljeblanding

Steng deg inne på badet og hold av et par timer til egenpleie med eteriske oljer. Har du ikke badekar, eller er du på hytta, kan du ta et fotbad. (Genialt å bruke tiden på hytta til egenpleie, ikke sant?)

Eteriske oljer inneholder komponenter som virker både fysisk og psykisk. De er svært konsentrerte og de kan virke beroligende når du skal sove, varmende når du fryser – og energigivende når du er sliten.

Eteriske oljer kan brukes mot sykdom og ulike plager (for eksempel urinveisinfeksjon). De kan brukes i badekaret og i fotbad, til massasje, fortynnet på huden eller i en aromalampe (i en beholder over telys). De kan også brukes til å lage egen parfyme også.

DIY AROMATERAPI Lag selv beroligende, oppkvikkende eller sensuell oljeblanding

Husk at eteriske oljer er sterkt konsentrerte og aldri må brukes ufortynnet på huden. De må blandes med vegetabilske oljer, også kalt baseoljer. Til et fullt badekar kan du bruke 4-6 dråper eteriske oljer blandet med 1 ss vegetabilsk olje. Badekaret tappes fullt med vann før oljeblandingen has i. Til barn bør man kun bruke halv dosering.

PS – Husk også at enkelte oljer ikke bør brukes av gravide.

Her er noen gode oppskrifter på aromaterapiblandinger du kan lage selv.

 • Beroligende og søvndyssende: Kamille + Lavendel
 • Energigivende: Grapefrukt + ingefær
 • Sensuell:  Ylang-Ylang + Jasmin
 • Varmende:  Rosmarin + Ingefær

Bland 8 – 10 dråper eterisk olje til en barneskje vegetabilsk olje som blandes ut i badekaret eller i et fotbad. Til massasje bruker du 6 dråper eterisk olje pr 10 ml vegetabilsk olje. Skal du lage duftoljer til brenning, bruk 4 – 6 dråper eterisk olje blandes i litt vegetabilsk olje.

Tips: Mandelolje og druekjerneolje er de mest vanlige oljene å bruke som baseoljer i blandinger til kroppen.

Her får du kjøpt eteriske oljer:

Norske nettbutikker som selger eterisk olje: ABC HelsekostCharlottes Urtekosmetikk, iHerbNeo Folgerø, Solaray og Telemark Urtebrænderi.

Rimelige eteriske oljer fås også kjøpt på iHerb, en av de aller største og beste helsekostbutikkene på nett – en godtebutikk for oss som er opptatt av kosthold og helse. Du kan for eksempel kjøpe eterisk olje av appelsin til $3,18 (tilsvarende kr 28,50 med dagens kurs). Her finner du også over 35.000 produkter; både kosttilskudd, sunne matvarer, litt sunnere godteri, te og urter.

Få-5-dollar-i-rabatt-ved-å-bruke-Ingeniørfruens-kode-QRK026-på-iHerb kopi

Les mer: GUIDE – Shopping på iHerb

Flere oppskrifter på eteriske oljeblandinger:

 1. Aromaterapi – grunnoppskrift
 2. Muskelavslappende olje
 3. Ansiktsolje til voksen hud
 4. Ansiktsolje til tørr hud
 5. Eteriske oljer for bedre søvn
 6. Olje mot appelsinhud
 7. Eteriske oljer mot hodepine
 8. Oppløftende luftrenser
 9. Sensuell kroppsolje for henne
 10. Eksotisk kroppsolje for menn
 11. Ansiktsolje for fet hud

Jeg er takknemlig for deling og liking på Facebook

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

 

Her er mer du kanskje liker:

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.