Hjem   Om meg   Kontakt
Hva med litt luksus på reisen? 5 luksustrender på vinterreisen | Marianne de Bourg
29068
post-template-default,single,single-post,postid-29068,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hva med litt luksus på reisen? 5 luksustrender på vinterreisen

Luksus på reisen er populært i vinter. Stadig flere ønsker å reise til eksotiske øyer hvor det handler om luksus og å nyte paradiset.

Mest populært er Bali som har hatt en økning på 257% i vinter etterfulgt av Mauritius. På charter hotellene bestilles det deluxe rom med eget basseng og luksushotellene investerer i egne butlere som hjelper med alt fra parfyme til søvnproblemer. Også når vi leier bil på reisen ønsker man å unne seg litt ekstra luksus. Luksusbiler som for eksempel Porsche og Maserati er de som øker mest i popularitet.

REISETIPS Nå vil vi ha luksus på vinterreisen

Foto: TICKET

Når nordmenn reiser på ferie vil man gjerne ha det litt mer luksuriøst enn i hverdagslivet. Allerede på flyet vil mange betale ekstra for f.eks. ekstra benplass, og vel fremme bor mange på 4- eller 5-stjerners hotell.

– Når man reiser på ferie vil mange gjerne ha litt mer luksus enn i hverdagen og nyte det at man unner seg litt ekstra på ferie, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket Feriereiser.

Tickets trendanalyse: 5 luksustrender på reisen

  1. Luksuscharter med eget basseng

Blant charterhotellene bestilles de mest luksuriøse romalternativene først. Her gjelder det å være ute i god tid.

– Det finnes stor etterspørsel etter det som gir reisen det lille ekstra. Rom som har noe ekstra som eget svømmebasseng, egen utgang til bassenget eller fine terrasser går først, sier Wolff Andresen.

  1. Eksotiske reisemål

I vinter ser Ticket en stor økning til flere paradisøyer. Det handler om et ønske om å oppleve luksus på ordentlig og nyte paradiset på vakre strender med turkisblått hav. Flest reiser til Bali som har økt med 257 prosent i vinter, etterfulgt av Mauritius og Goa.

– Mange ønsker opplevelsen av å nyte vakre strender og turkisblått hav på paradisøyer. Dagens chartertilbud til for eksempel Bali og Mauritius har gjort paradisøyene mer tilgjengelig, selv om snittprisene ligger høyere enn til mange andre reisemål, sier Wolff Andresen.

  1. Mer luksus på luksushotellene

Selv de mest luksuriøse hotellene prøver å finne en nisje og differensiere seg fra konkurrentene. Hva med duft butler, som vil lede besøkende til rett duft for kvelden, badbutler som fyller badekaret, eller sove konsulent som veileder gjestene til å få sove best mulig? Lengst går kanskje hotellkjeden Four Seasons som satser på et eget privatfly med 52 seter som reiser jorden rundt for en million dollar og hvor Dom Perignon og russisk kaviar er hverdagsmat.

– Selvfølgelig kan langt fra alle ha råd til å bo på de mest luksuriøse hotellene, men det er en tydelig trend at mange nordmenn oppgraderer feriebostedet. Når man får svært rimelig flybilletter er det mange som kan tenke seg å legge litt ekstra penger på hotell isteden, sier Wolff Andresen.

  1. Leier luksusbiler

Å leie bil på reisen blir stadig mer populært og aller mest øker utleie av luksusbiler som for eksempel Porsche eller Maserati. Å kjøre rundt i en luksusbil er en opplevelse i seg selv. Nordmenn vil gjerne for eksempel leie en Porsche 911 og kjøre på Autobahn i Tyrkland, eller kjøre rundt i en kabriolet som Maserati Grand Sport eller Audi A5. Å leie for eksempel en Porsche 911 koster rundt 3100 kroner per dag i Tyskland.

  1. Fly med tillegg

Allerede på flyet på vei til reisemålet ønsker mange litt ekstra. Mange flyselskaper selger seter med ekstra benplass som for eksempel ved nødutganger, og for den som vil ha ekstra plass på siden kan man betale for stolen ved siden av så den skal være tom.

I følge Tickets respons analyse-undersøkelse kan 27 prosent tenke seg å betale ekstra for å ha mer benplass på flyet og 17 prosent for mer komfortable seter. 13 prosent kan tenke seg å betale ekstra for oppgradering til business klasse.

Mottrender

Det finnes alltid mottrender, ikke minst når det gjelder billige hotellalternativ. For eksempel i New York tilbyr entreprenøren Jonathan Powley overnatting i en taxi, to bobiler og tre varebiler i Queens. Her får du seng og vifte fra 190 kroner. Badene er mangler, men i stedet får du en liste over restauranter hvor du kan låne toalettet. Da er det kanskje hverdagen hjemme som føles luksuriøs isteden.

Les også:

10 reisetrender for 2016

REISETRENDER 2016
Middelhavet, konsepthoteller, opplevelser og charterluksus: Slik blir reiseåret 2016, med Hellas nok en gang som sommerens store vinner. Middelhavet, konsepthoteller, […]

REISETRENDER: Iran – det neste store

REISETIPS IRAN Foto Escape
I følge Global Trends Report, er Iran er det neste store og det raskest voksende reisemål i verden. Iran er et unikt ferieland. Iranerne er et gjestfritt folk og behovet […]

20 grunner til å reise til Thailand

REISETIPS 20 grunner til å reise til Thailand
I tillegg til å være det ultimate reisemålet på vinterhalvåret grunnet det fine været, byr Thailand på alt man kan ønske seg av strender, opplevelser og smaker. Nyt […]
No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.