Hjem   Om meg   Kontakt
INTERIØRHJELPEN: Fornying av familiehytte med gulnet furu | Marianne de Bourg
28899
post-template-default,single,single-post,postid-28899,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

INTERIØRHJELPEN: Fornying av familiehytte med gulnet furu

Fornyelse og oppussing av hytta er ikke alltid like lett når hytta brukes av tre generasjoner som alle har ulik smak.

Den eldre generasjonen er kanskje fornøyd med hytta slik den er, mens den yngre generasjonen har lyst til å gjøre noen forandringer for å friske opp inntrykket litt.

Hvordan skal man da fornye hytta uten å støte de eldre?

INTERIØRHJELPEN Familiehytte i gulnet furu

Lag på lag av gammelt og nytt. Nederst et mormorteppe som oldemor har heklet med en duk/brikke med rosemalt broderi fra loppemarked oppå, rund patchworkpute fra Indiska, kofte som mormor har strikket, stoff fra Åhlens, gammelt fotoalbum med broderi, kopp fra Åhlens, øverst brodert pute og stettefat fra Indiska. Foto: Per Erik Jæger

 

Forskjellige innredningsønsker hos de ulike generasjonene er nok en vanlig problemstilling på generasjonshytter, men med noen forsiktige endringer er det ingen umulighet at alle blir fornøyde. Med et supplement av noen nye og moderne tekstiler kan de gamle kjære tingene, som gamle mormortepper og broderte puter fremheves.

Det finnes mye fint i folklorestilen på markedet som går rett inn i et hyttemiljø. De fleste forretninger som fører tekstiler har noe i denne stilen i dag, du kan for eksempel ta en tur i butikker som Ikea, Indiska, Kid Interiør og Åhlens. Gant og Lexington er også merker som fører mye i denne stilen.

Forslag til nye tekstiler i klassisk stil til en gammel hytte:

Velg gjerne ulike mønstre og farger, bare det er en rød tråd som følges. Den røde tråden kan være en farge som gjentas eller et mønster; striper, “broderi”, ruter eller ”rosemalte” blomster.

I forslaget er tekstilene stort sett holdt i rødt, hvitt og sort, med noen innslag av blått. Det kan være smart å bruke kontrastfarger ved å blande inn noen lyse og noen mørke farger, slik at alt ikke går i ett. Til gulnet furupanel kan det gjerne brukes sterke farger, ellers kan det lett ”gro igjen”. Sort og hvitt er også gode ”farger” mot mørk furu.

INTERIØRTIPS-Fornyelse-av-gammel-hytte

 

 1. SENGESETT til dobbeldyne kr 549, IKEA.
 2. MATTE 140×200 cm, kr 1699, Åhlens.
 3. LØPERE kr 79, Indiska.
 4. PUTE Isgata, kr 49, IKEA.
 5. PUTE kr 859, Lexington.
 6. PLEDD kr 1695, Lexington.
 7. PUTE kr 695, Lexington.
 8. PUTER kr 45 pr stk, IKEA.
 9. TEPPE kr 349, IKEA.
 10. BRIKKE kr 25, Indiska.
 11. SITTEPUTE kr 49, Indiska.

Tips: Det er ikke noe i veien for å blande ulike mønstre, pass bare på at tekstilene går i de samme fargenyansene!

Håper forslagene kan være til inspirasjon!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.