Hjem   Om meg   Kontakt
Festlig (og enkel!) drink til jul og nyttår: Rød Bellini | Marianne de Bourg
28955
post-template-default,single,single-post,postid-28955,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,no_animation_on_touch

Festlig (og enkel!) drink til jul og nyttår: Rød Bellini

En variant av Bellini med tranebærjuice og granateplejuice. For en alkoholfri variant, lages den med selters, og med prosecco hvis du vil ha den med alkohol. En frisk og festlig variant som passer godt som velkomstdrink til nyttår og til julens fester.

Cocktailen (eller drinken) Bellini ble skapt en gang i 1930-årene og lages tradisjonelt av hvit fersken og prosecco, men Bellini finnes i mange varianter; den kan lages med champagne istedenfor prosecco, da serveres den gjerne med sukker på kanten av glasset. Mimosa er også en variant av Bellini, hvor appelsinjuice blir brukt i stedet for ferskenpuré.

Tranebær & Granateple-Bellinis med lime

DRINKER OG COCKTAILS Oppskrift på Bellini med granateplejuice og tranebærjuice til nyttårsfesten

TIPS: Skriv navnet til gjestene på stjerner i sort papp. Fest dem til glasset med små klyper. Foto: Meny

Sirup

Ingredienser

  • 1/2 kopp usukret 100% tranebærjuice
  • 1/2 kopp usukret 100% granateplejuice
  • 1 kopp sukker

Slik gjør du

  1. Visp juice og sukker sammen i en liten kjele
  2. Kok opp, slå ned varmen og rør ut sukkeret til det er helt oppløst
  3. Hell sirupen på et glass, avkjøl helt. Oppbevar i kjøleskap frem til bruk

Drinken

Ingredienser

  • 1 del sirup
  • 3-4 deler selters (eller Prosecco/Champagne om den ikke skal være alkoholfri)
  • Frisk limejuice
  • Hele, friske tranebær og limeskiver til pynt

Slik gjør du

  1. Hell en del tranebær-granateple sirup i et glass. Ha i 3-4 deler selters eller liknende.
  2. Press i litt lime, og pynt med limeskiver og tranebær på drinkpinner.

Tips: Er juicen du bruker allerde søtet, reduserer du mengden sukker til sirupen til 1/2 kopp. Til en 0,75 L flaske med selters eller Prosecco trenger du én kopp sirup og saften av én lime.

 

Kilder: Meny, Wikipedia

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.