Hjem   Om meg   Kontakt
Meny til gløggkveld: Eplegløgg og pepperkaker med chevrekrem | Marianne de Bourg
28845
post-template-default,single,single-post,postid-28845,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Meny til gløggkveld: Eplegløgg og pepperkaker med chevrekrem

Har du lyst til å servere gløgg, men synes det er litt kjedelig med det tradisjonelle tilbehøret rosiner, mandler og pepperkaker? Her får du forslag til en spennende meny til gløggkvelden.

En frisk gløgg med eple, julekrydder og chili som får selskap av søte tørkede aprikoser, rødt eple og skåldede mandler. Serveres sammen med pepperkaker toppet med geitostkrem og vakker rosépepper.

Eplegløgg og pepperkaker med chevrekrem

Foto: Santa Maria

Meny til gløggkveld: Eplegløgg og pepperkaker med chevrekrem

(8 porsjoner / 1,7 liter gløgg)

Ingredienser

Chevrekrem

Tilbehør

  • 10 stk pepperkaker
  • 100 g tørkede aprikoser
  • 1 dl skåldede mandler
  • 1 stk rødt eple

Slik gjør du:

Gløgg

  1. Kok opp 2 dl av eplejuicen med sukker og krydder. La juicen trekke til seg kryddersmaken i ca 10 minuter.
  2. Hell i resten av juicen og hvitvin. Varm forsiktig.
  3. Skjær eplet i tynne skiver och del aprikosene i små biter.
  4. Hell eplegløggen i gløgg-glass og server med mandler, eple og aprikoser.

Chevrekrem

  1. Mos geitosten med en gaffel. Tilsett fløte og rør sammen til en smidig krem.
  2. Støt rosépepperkornene grovt i morter.
  3. Smør kremen på pepparkakor og garnér med pepperkornene.

Flere oppskrifter med ost og pepperkaker:

Eller prøv denne kombinasjonen: Vellagret brie og blåskimmelost sammen med en søt marmelade og et lite glass dessertvin. Her er oppskriften.

Valnøtter, brie, tørkede tranebær og flytende honning er også en god smakspartner til gløgg. Her får du denne oppskriften.

Takk til Santa Maria for den herlige oppskriften.

Om du likte dette, er jeg glad for at du deler og liker på Facebook. Tusen takk!

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.