Hjem   Om meg   Kontakt
Stylingtips til festsesongen: Gå for varmt og uformelt | Marianne de Bourg
28406
post-template-default,single,single-post,postid-28406,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Stylingtips til festsesongen: Gå for varmt og uformelt

Gode basisplagg i god kvalitet kan være nøkkelen til festantrekket. Ta tynne, pene ulltopper, for eksempel. Med litt enkel styling — kan du lett skape et antrekk som føles pyntet (og varmt!) uten å være formelt. 

Med festsesongen over oss, er det gjerne mer enn nok anledninger å planlegge antrekk til. Årets julebord, jobbmiddager og venninnetreff. Avslutninger på skole og i barnehage. Rakfisklag, lutefiskkvelder og gløggselskap.

Stylingtips til festsesongen

Foto: Pierre Robert

Kanskje du ikke har lyst til å kjøpe ny kjole i år? Eller rett og slett slippe å stille opp i den formelle paljettkjolen igjen. Da får du noen lure stylingtips her.

1. Paljettopp med tynn ull singlet under

Frysepinne eller ei, å gå med paljettopp i 10 kuldegrader kan være en prøvelse. Bruk en delikat singlet i tynn merinoull under. Den hjelper deg å holde på varmen, og synes ikke under andre plagg. Velg en svart singlet under mørke plagg, og en lys singlet til lyse plagg. Med paljettoppen blir antrekket festlig enten du bruker bukser eller skjørt til.

2. Kortermet topp i ullblanding + dressbukse

En kortermet topp i ullblanding som er tynn nok til å brukes under bluser og skjorter, og varm nok til å verne mot nordiske værforhold.

Bruk ulltopp under dressjakken

Foto: Pierre Robert

For en litt mer uformell og uforutsigbar stil, bytt ut den tradisjonelle hvite skjorten med en topp i ull neste gang du trekker frem dressbuksen. Sprit opp antrekket med et par “statement-smykker”. Lange perlekjeder eller en tykk choker i gullbelagt metall vil vekke oppsikt i høstmørket og sette fokus på t-skjortens flatterende utringning. Du kan også bruke en topp i  merinoull og silke.

3. Langermet t-skjorte i ullblanding + dressjakke

En t-skjorte i ullblanding med lang passform hindrer at trøyen glipper i livet, mens litt ekstra lengde i ermet gir en beskyttende effekt på kjølige dager.

Bruk merinoull topp under en blazer i glattere stoff. Det blanke kalde stoffet i blazeren vil ikke føles kald mot huden når du har ull under, og de ulike kontrasten i materialene vil også gjøre et ellers allminnelig antrekk mer interessant.

4. Enkel kjole + shimrende strømpebukser

JULEBORD OG FEST - STYLINGTIPS shimrende strømpebukse

Foto: Pierre Robert

Strømpebukser er en utrolig billig og effektiv måte å oppdatere garderoben på. Har du en enkel kjole så kan du løfte den flere hakk med tights i sterke farger, mønster eller shimmer. Shimmer og metalliske effekter er en av julebordsesongens største trender, og gir liv til ellers mørke antrekk. Bruk gjerne ulltopp om det er kaldt i festlokalet.

[Les mer: 15 strømpebuksetips]

5. T-skjorte i ullblanding med blyantskjørt og oversized cardigan

Ingenting slår sammensetningen av en stram topp og et skjørt som er høyt i livet. Prøv den mørkegrå utgaven av merinoull t-skjorten under et knelangt skinnskjørt i en av høstens it-farger (mosegrønn, cognac, eller burgunder). Sleng en oversized, sort cardigan over skuldrene og rund av med strømpebukser med transparente striper.

6. Hvit langermet ulltopp + bredt belte + skjørt i glatt stoff

Styling av basisplagg i festsesongen - ulltopp

Foto: Pierre Robert

Her er det brukt en langermet hvit topp i merinoull og naturmaterialet Tencel® med et bredt belte over skjørtet blir antrekk straks festlig. Et skjørt i et glatt stoff vil dessuten stå i fin kontrast til den myke ullen og skape et antrekk som er akkurat passe høytidelig.

Se også [GUIDE: Slik bruker du hold in-undertøy]

Takk til Pierre Robert for fine festantrekktips. Om du likte tipsene, er jeg glad for at du deler og liker den på Facebook. Tusen takk!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.