Hjem   Om meg   Kontakt
Sikker netthandel med kredittkort – ikke bruk bankkort! | Marianne de Bourg
28355
post-template-default,single,single-post,postid-28355,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sikker netthandel med kredittkort – ikke bruk bankkort!

12 tips for en sikker julehandel på nett.

Kredittkort er den enkleste, tryggeste og mest effektive betalingsmåten på internett. Men du bør alltid ta visse forhåndsregler.

Netthandel er både enkelt og tidseffektiv. Gjennom noen få tastetrykk kan du få alle julegavene levert hjem til deg, uten å stresse med fulle parkeringsplasser og lange køer.

12 tips til sikker netthandel

Men når du sitter der i sofaen og skal til å betale, gjør du faktisk et sikkerhetsvalg i det du velger betalingsmåte. Velger du kredittkort, kan du henvende deg til kortutstederen om du ikke får varene du har bestilt.

Samtidig trenger du ikke å eksponere lønnskontoen din, fordi kredittkortet ikke er koblet mot denne.

Hvordan handle sikkert på nettet?

 1. Bruk kortet i butikker du kjenner eller som er seriøse og til å stole på. Undersøk andres erfaringer med nettbutikken, f.eks. i ulike forum, og sjekk om butikken har lagt ut kontaktinformasjon. Hvis du er usikker på om en nettbutikk er seriøs, ta kontakt med butikkens kundeservice ved å ringe eller sende e-post. Får du ikke svar, så vurder andre butikker. En seriøs selger er ikke redd for å bli kontaktet.
 2. Sammenlign gjerne priser i flere butikker. Tjenester som Prisjakt.no sammenligner priser i mange nettbutikker for deg.
 3. Vær forsiktig med tilbud som virker for gode til å være sanne. Unormalt gode tilbud er et knep svindlere bruker for lure ut personinformasjon.
 4. Gi ikke ut mer informasjon en det du må, da minsker du risikoen for svindel.
 5. Sjekk sluttsummen før du betaler. I noen butikker legges det til ekstra avgifter eller frakt. Bestiller du fra utlandet så blir det lagt på moms i Norge om verdien av varene og fraktkostnadene er høyere enn 350 NOK (gyldig per 30. november 2015). I tillegg legges det til toll på noen varer, så sjekk dette ut før du bestiller for å unngå ekstraregninger når du får varen.
 6. Før du skal betale, se om du er på en sikker betalingsside. Legg bare igjen kortnummeret på nettbutikkens sikre betalingsside. Sjekk om det står https før nettadressen (url’en). Som regel starter adressen til slike sider med “https” i stedet for “http”. Se også etter hengelåssymbolet. Finner du dette krypteres betalingsinformasjon du sender.
 7. Oppbevar kortet ditt som et verdipapir.
 8. Oppgi aldri ditt kortnummer for å verifisere alder.
 9. Skriv ut bekreftelsen på handelen.
 10. Les avtaler og vilkår som gjelder for nettbutikken.
 11. Ikke savar på e-poster med oppfordring om å oppdatere kredittkortinformasjonen din via en lenke. Dette er et forsøk på svindel eller såkalt phishing.
 12. Ikke bli lurt til å «tegne» abonnementer på ulike varer ved å lagre kredittkortnummeret ditt. Mange har ufrivillig tegnet abonnement når de tror de bare har bestilt et enkelt produkt eller svart på en spørreundersøkelse. Dette kan være alt fra slankepiller og hudkremer til at man har vunnet en iPhone, men problemet oppstår når de lagrer kredittkortnummeret.

PS –Ta umiddelbart kontakt med kredittkortutsteder dersom du finner uregelmessigheter på din kredittkortfaktura.

Takk til EnterCard for smarte netthandeltips.

Om du likte oppskriftene, er jeg takknemlig for at du deler og liker på Facebook.  Tusen takk!

2 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.