Hjem   Om meg   Kontakt
Hvordan få oppgradering på fly (og mytene som ikke virker) | Marianne de Bourg
27714
post-template-default,single,single-post,postid-27714,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hvordan få oppgradering på fly (og mytene som ikke virker)

Skal man kle seg ekstra pent, flørte med flypersonalet, eller late som man er på bryllupsreise? Jungeltelegrafen serverer oss mange myter om hvordan man blir oppgradert på flyreisen, men ligger det egentlig noe sannhet i dem?

Et av verdens ledende reiseselskaper, Expedia.no, avslører hva som er sant og usant, og gir deg i tillegg et knippe tips til hvordan du kan øke sjansen for å bli oppgradert.

Hvordan få oppgradering på fly

Myte 1: Å be om en oppgradering ved innsjekkingsskranken er den beste måten å sikre seg en gratis oppgradering

Fakta: I motsetning til det mange tror, er det svært lite sannsynlig at det å be om en oppgradering i innsjekkingsskranken gir deg et sete på første klasse. Det er faktisk dagen før avreise at flest seteendringer blir bestemt internt i flyselskapet. Det er større sannsynlighet for at du blir valgt til en oppgradering om du reiser alene og flyselskapet ser at du har reist med dem gjentatte ganger. Den enkleste måten å demonstrere dette på er å bli medlem av flyselskapets bonusprogram. Antallet gratis-oppgraderinger avhenger i stor grad av hvor overbooket økonomikabinen er, og hvor mange seter de har ledig på første klasse.

Myte 2: Å be om en oppgradering ved gaten er den beste måten å sikre seg en gratis oppgradering

Fakta: I enda større grad enn ved innsjekkingsskranken, er det normalt sett altfor sent å sikre seg en gratis oppgradering i den tid du har nådd gaten. Men noen ganger kan flyselskap selge oppgraderinger ved gaten til reduserte priser. Da kan du være så heldig å kuppe et sete på første klasse til redusert pris. 

Myte 3: Hvis jeg kler meg pent, er det større sannsynlighet for at jeg blir oppgradert

Fakta: Siden de fleste seteendringene sannsynligvis vil være gjort i god tid før du ankommer flyplassen, vil nok ikke en fancy koffert eller et designerantrekk automatisk plassere deg først i køen. Desto mer penger du har brukt med et flyselskap, desto mer sannsynlig er det at du får nyte fordeler som gratis oppgraderinger.

Myte 4Hvis jeg er superhøflig og pratsom med flypersonalet, er det mer sannsynlig at jeg blir oppgradert

Fakta: Selv om flypersonalet uten tvil vil sette pris på din høflighet, er det lite sannsynlig at det er dette som vil sikre deg en oppgradering. I realiteten er det heller kjendiser, journalister og andre viktige personligheter, i tillegg til lojale kunder, som blir sett på som hovedprioritet siden de mest sannsynlig vil fortsette å bidra i flyselskapets virksomhet.

Myte 5: Hvis jeg forteller flyselskapet at jeg og partneren er på bryllupsreise, vil de prøve å gi oss en oppgradering

Fakta: Par vil sjeldent bli oppgradert til første klasse bare fordi de er på bryllupsreise. I tillegg begynner dette å bli en såpass utbredt myte, at flyselskapets ansatte sannsynligvis vil tvile litt på bryllupsreisehistorien, som de har hørt så mange ganger før.

Så hva kan jeg gjøre for å øke mine sjanser for å bli oppgradert?

Expedia har tre tips som skal øke sjansene:

  1. Sørg for at du registrerer deg i flyselskapets bonusprogram, så du kan demonstrere din lojalitet med flyselskapet og hvor mye penger du allerede har brukt på reiser med dem. Expedia tipser om sitt bonusprogram hvor du også tjene opp poeng med Expedia, samtidig som du får alle poengene med flyselskapets eget bonusprogram når du bestiller.
  2. Prøv å reise med dette flyselskapet regelmessig, for å tjene opp så mange poeng som mulig. Hvis du først bestemmer deg for å unne deg selv en oppgradering, kan det bli billigere etter hvilken rute du velger. Research gjort av Expedia og Airlines Reporting Corporation har avslørt at prisgapet mellom første klasse og økonomiklasse er minst på reiser innen Europa, eller når du flyr fra Nord-Amerika til Karibia eller Mexico. For disse rutene er billetter på første klasse rundt 55-65 prosent dyrere enn økonomiklasse, sammenlignet med rund 200-300 prosent dyrere for interkontinentale langdistanseruter.
  3. Ta kontakt med flyselskapet tidlig. Hvis du har en kontakt i et flyselskap som har myndighet til å oppgradere kunder, bør du kontakte dem så tidlig som mulig med din forespørsel om oppgradering.

Om du likte tipsene, er jeg takknemlig for at du deler og liker på Facebook og andre sosiale medier.  Tusen takk!
Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

Takk til Expedia for tips.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.