Hjem   Om meg   Kontakt
Årets farger 2016: Fire nøkkeltrender og paletter fra Nordsjö | Marianne de Bourg
27380
post-template-default,single,single-post,postid-27380,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Årets farger 2016: Fire nøkkeltrender og paletter fra Nordsjö

ÅRETS FARGEPALETTER 2016

Årets farge 2016 «Ochre Gold» fra Nordsjö følges av en dempet og sofistikert palett med en base av middels mørke farger. De varme nyansene fortsetter, men med enda større finesse.

Årest fargepalett 2016 er vennlig palett, men med en mørk, mystisk side. Lyse farger har flyttet seg bort fra primærfarger til noe mer interessant. Tenk korall, ikke oransje. Oker ikke gult. Midnattsblå, ikke blå.

De fire nøkkeltrendene:

«Heritage & Future»

ÅRETS FARGE 2016 - Heritage & Future

Foto: Nordsjö

Bakgrunn for fargevalget: «Med utgangspunkt i tanken om at vi trenger å forstå vår historikk for å kunne designe for fremtiden, legger noen av nåtidens største varemerker stor verdi i det å utforske og fortelle sin historie. Det gir en ekthet og troverdighet som man ikke kan jukse seg til. Vi henter med andre ord inspirasjon fra fortiden, og kobler det sammen med det vi tror for fremtiden.»

Heritage & Future-collage fra Nordsjö Årets Farger 2016

Foto: Nordsjö

Fargepaletten: Oversatt til en fargepalett, er rød en av fargene fra vår historikk, som i kombinasjon med lyse farger, skaper et moderne og fremtidsrettet uttrykk.

«Words & Pictures»

Word & Pictures-fargepalett fra Nordsjö Årets Farger 2016

Foto: Nordsjö

Bakgrunn for fargevalget: «Vi lever i en tid med visuell metning, der hvert øyeblikk registreres og publiseres på sosiale medier, og der bilder fremfor ord benyttes i vår kommunikasjon. Som et resultat ser vi at kvalitet foretrekkes fremfor kvantitet, og at god tekst får en større kraft og betydning fremover.»

Word & Pictures-collage fra Nordsjö Årets Farger 2016

Foto: Nordsjö

Fargepaletten: Fargepaletten til denne trenden inneholder blå farger hentet fra blekk og grått fra grafitti, i kontrast med duse fargenyanser som vi assosierer med filter, benyttet i sosiale media.

«Dark & Light»

ÅRETS FARGE 2016 - Dark & Light

Foto: Nordsjö

Bakgrunn for fargevalget: «En av de viktigste trendene for 2016 er vektlegging av mørket. Innføringen av Earth Hour – der millioner av mennesker rundt om i verden slukker lyset samtidig i én time, har vist hvor mye lyset påvirker oss. – Mørket er undervurdert. Vi behøver det for å sove godt, hente oss inn og for å hvile. Vi benytter oss av ”Earth Hour” for å spare energi, men dette har også vist oss hvor «forent» vårt miljø er av lys. Mørke farger er benyttet av kjente kunstmalere siden 1700-tallet nettopp for å fange lyset og gi de lyse fargene spillerom.»

Palett Årets Farger 2016 fra Nordsjö Dark & Light

Foto: Nordsjö

Fargepaletten: Fargepaletten består av mange mørke farger, ikke helt svarte, men med de mørke fargene som finnes i morgengryet og skumringen, sier designsjef Per Nimér.

«The Grid & Letting Go»

ÅRETS FARGE 2016 - The Grid & Letting Go

Foto: Nordsjö

Bakgrunn for fargevalget: «I streben etter å finne seg selv i den moderne verden vi lever i, lokkes flere mennesker av det uregulerte og udefinerte. Men vi behøver grenser selv om vi gjør opprør mot dem – frihet oppleves best i samspill med rammer. Bruk av organiske former i produktdesign er et godt eksempel på det, der kreativitet blomstrer uten å føle seg hemmet av regler eller normer.»

ÅRETS FARGE 2016 - Paletten The Grid & Letting Go

Foto: Nordsjö

Fargepaletten: Fargepaletten inneholder levende og glade farger – som holdes litt i sjakk med det svarte og hvite fra rammene.

Hvert år presenterer Nordsjö Årets Farge samtidig med fire nøkkeltrender for kommende år i sin bok Colour Futures. Boken er en global produksjon der fremstående eksperter innen farge og design samler sin kunnskap og erfaring og sannsynlighetsberegner kommende års trender og farger.

Mange fine farger! Hvilken av fargepalettene over er din favoritt? Og hvilken farge kan bli din favorittfarge?

Om du likte artikkelen, er jeg takknemlig for at du deler den med venner og liker den på Facebook og andre sosiale medier. Tusen takk! 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.