Hjem   Om meg   Kontakt
Pynt ute med lyng, krysantemum og pyntekål | Marianne de Bourg
27067
post-template-default,single,single-post,postid-27067,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Pynt ute med lyng, krysantemum og pyntekål

Pynt inngangsparti og terrasse med deilige høstplanter. Lyng, frilandskrysantemum og pyntekål i lilla nyanser er lekkert. Sammen gir disse plantene nydelige høstfarger og spennende struktur.

Frilandskrysantemum tåler ned til 2-3 grader, pyntekål tåler noe frost og kan beholde fargen hele vinteren. På lyngvarianten Calluna sitter blomstene på gjennom vinteren og Pernettia holder på bærene langt utover høsten og vinteren.

Her er høstplantene brukt sammen med kongler og oasiskuler dekorert med sølkrans. Oppskriften på de fine kulene finner du her: [Oasiskuler med mose, lyng eller sølvkrans]

Kombiner gjerne også med et deilig pledd, skinn, puter eller lignende for å skape den lune følelsen i ute.

Pynt inngangspartiet med lyng og krysantemum i lilla nyanser

På benken: lyng og pyntekål, i kurvene på gulvet; frilandskrysantemum og Pernettia ©FOTO Mester Grønn

Lyngvariantene Erica og Calluna er to populære høstplanter. Erica er intens og kraftig i fargen, men kun ettårig. Calluna blomstrer litt tidligere på høsten enn Erica, er flerårig og prydverdien er ekstra stor da blomstene sitter på gjennom vinteren. Lyng bør holdes jevnt fuktige, men med god drenering slik at de ikke blir stående i vann.

Pyntekål er en populær, ettårig høstplante. Med markante farger og spennende bladformer pynter den opp gjennom høsten og vinteren. Pyntekål tåler noe frost og kan beholde fargen hele vinteren. Den vannes kun hvis det er en tørr høst, trenger ikke gjødsel og kan plasseres både i sol og skygge. Blir den stående i vann vil bladene gulne.

Pernettia er en fantastisk fin, ettårig høstplante som kommer med vakre bær i rosa, lilla og hvitt. Planten inneholder en naturlig «frostvæske» i cellene takket være et stoff som er nært beslektet med glyserol. Når andre planter visner på grunn av nattefrost, står Pernettia like fint og holder på bærene langt utover høsten og vinteren. Pernettia bør tørke lett mellom hver vanning og kan plasseres i både sol og skygge.

Frilandskrysantemum kommer i utallige farger og fargekombinasjoner, små blomster, store blomster, fylte og enkle. Frilandskrysantemum blomstrer i mange uker og det eneste du trenger å gjøre er å knipe av de visne blomstene etterhvert. Planten trives best ute og kan stå både i sol og halvskygge, den kan tørke lett ut mellom hver vanning og tåler ned til 2-3 grader og trenger ikke næring. Det som ofte kan skje på høsten er at det blir for mye vann pga regnvær. Det er gjerne det som tar knekken på planten. Sørg derfor for å ha god drenering slik at alt overvann kan renne ut av potten.

Tips: Sammen med de blomstrende plantene kan det være fint å plante noen grønne eller sølvfargede planter som sølvkransMuhelenbechia, Dichondra ‘Silver Falls’ og Calocephalus.

(Kilde: Mester Grønn)

Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.