Hjem   Om meg   Kontakt
En hyllest til godt øl – Holmegaard Humle | Marianne de Bourg
26564
post-template-default,single,single-post,postid-26564,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

En hyllest til godt øl – Holmegaard Humle

Øl er ikke lenger bare øl. Øl er i dag det kuleste du kan drikke, og skal dyrkes med samme intensitet og raffinement som vi kjenner fra vinens verden.

Det har satt mikrobryggerier, ølsmaking og foodpairing høyt på den gastronomiske dagsordenen, og med høstnyheten ”Humle” har Holmegaard skapt en ny, velskjenket serie ølglass som gir den moderne ølkulturen sitt helt eget glass til pilsner/hveteøl, ale og stout.

INTERIØRTIPS Nytt høsten 2015 - Holmegaard Humle ølglass

© FOTO: Holmegaard

I dag finnes det uendelig mange øltyper, fra de lyse, lette til de tunge og alkoholrike, og ølet er for lengst trådt inn på den gastronomiske arena som en selvstendig meny på restaurantkartet og også som tilbehør til ost. Gastroølet er på den måten tett beslektet med vinens verden, hvor bestemte druer krever bestemte vinglass.

Denne trenden har Holmegaard grepet fatt i denne høsten, med lanseringen av den munnblåste glasserien Humle, som er spesielt utformet for å utfolde nyansene i de karakteristiske øltypene pilsner, hveteøl, ale og stout til det fulle. Torben Jørgensen, designeren bak serien, er selv ølentusiast og bruker kunnskapen sin til å gi smaksnyansene i den enkelte øltypen det ultimate spillerom.

Pilsner/hveteøl-glasset er kolleksjonens høyeste og mest romslige: En slank design som er spesielt tilpasset lyse, lette og sprudlende øltyper med lavt alkoholinnhold og mindre rik bouquet.

Til de mer kraftige øltypene finnes det et fyldig Ale-glass som gir ølets smaksnyanser plass til å bre seg, mens de tyngste øltypene finner seg naturlig til rette i det lave, butte Stout-glasset, som har stor overflate og en klokke som holder på bouqueten.

Akkurat som man kjenner det fra vinkelnerens sommerlierglass og som dermed er perfekt til de mørke, vinøse og alkoholrike øltypene som nettopp krever å bli behandlet som god vin.

Holmegaard Humle er en serie av tre forskjellige ølglass til ale (48 cl), stout (48 cl) og pilsner/hveteøl (62 cl).

De munnblåste glassene koster hhv. 259,00, 259,00 og 299,00 kr (veil.) pr stk.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.