Hjem   Om meg   Kontakt
5 på topp storbyferier i høst (og hvilken by som øker mest) | Marianne de Bourg
26515
post-template-default,single,single-post,postid-26515,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

5 på topp storbyferier i høst (og hvilken by som øker mest)

Høsten er høysesong for storbyreiser. 35 prosent sier de skal på høstferie i år, mot 31 prosent i 2014, og denne høsten er storbyferie mest populært.

– Jeg er litt overrasket over at ikke flere skal reise til typiske sol & bad-destinasjoner, med tanke på den kalde sommeren vi har hatt. Når det er sagt, så vet vi jo at høsten er storbytid nummer 1, sier kommunikasjonsrådgiver i Berg-Hansen, Hanne Wæhler.

REISETIPS 5 på topp destinasjoner i høstferien

Stor pågang etter reiser
Siden i sommer har det vært større pågang enn vanlig for bestilling av reiser utover høsten og vinteren. Sommeren satte en «støkk» i mange, som ville sikre seg en reise – ett eller annet sted.
.

– På bakgrunn av dette har reiser til varmere strøk blitt fortere utsolgt enn vanlig, til en dyrere penge enn hva vi har vært vant til, sier Wæhler, som fortsetter; Dette er nok også en av grunnene til flere reiser til en storby i høstferien enn hva vi så i fjor. Dessuten er det mange som ikke har en hel ferieuke igjen, og da er en langweekend i en spennende storby, et godt alternativ.

Undersøkelse om nordmenns høstferie 2015

35 % skal på høstferie (31 % i 2014)
48 % skal ikke på høstferie (53 % i 2014)
17 % vet ikke (16 % i 2014)

Av de som skal på høstferie, fordeler det seg slik:
27 % skal på storbyferie (23 % i 2014)
24 % skal på sol & bad (23 % i 2014)
20 % skal på hytta (23 % i 2014)
30 % annet (32 % i 2014)

(Om undersøkelsen: Undersøkelsen er gjennomført av Norstat 18. august 2015. Over 1000 respondenter har svart på undersøkelsen, som gjør den representativ for Norges befolkning.)

Disse storbyene øker i popularitet

År etter år er det London som topper listen over de mest populære storbyene. I år er den britiske metropolen tett etterfulgt av kulturmekkaet Barcelona, romantiske Roma, fascinerende Praha og mangfoldige New York.

Men verden byr på langt flere spennende storbyer enn topplistene – og salgstallene viser at stadig flere av oss velger og utforske nye byer!

– At London er nordmenns storfavoritt er aldri noen overraskelse; det er kort reisevei til byen som har alt. Storbyreiser går dessuten ofte over få dager, og når tiden er knapp er det mange som foretrekker å dra et sted de kjenner fra før, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonsrådgiver i Apollo.

REISETIPS - 5 på topp storbyeferier i høst

Polens nest største by Krakow er forførende og spennende, og absolutt verdt et besøk. © FOTO: Apollo

At Praha og New York er blant topp 5 skjønner hun godt. På høsten og nærmere mot jul frister begge byene med stemningsfulle julemarkeder – og ikke minst shopping. I år faller Black Friday i USA på 27. november, og den berømte salgsdagen trekker årlig til seg stadig flere nordmenn.

– Det morsomste er likevel å se at flere velger å reise til helt nye byer. Vi ser blant annet en solid økning i salget av reiser til storbyer som Dublin og Game of Thrones’ Split og Dubrovnik, og det beviser jo bare at nordmenns eventyrlyst fortsatt er intakt, smiler Rivera.

Disse 5 storbyene øker mest

REISETIPS høsten 2015 - 5 på topp weekendturer

© FOTO: Apollo

 1. Istanbul – opplev det genuine Tyrkia! Denne fantastiske storbyen byr på en blanding av asiatisk og europeisk kultur, som du ikke finner noe annet sted i verden. Beundre Den Blå Moské og Hagia Sofia, lytt til storbyens lyder og de daglige bønneutropene, gå deg vill i trange smug, test pruteferdighetene i Grand Bazaar, og hvil føttene på en av de mange kaféene.
 2. Krakow– kort og rimelig reisevei, flotte hotell og imponerende restauranter, gamlebyens sjarmerende arkitektur, flotte shoppingmuligheter og en viktig historie. Polens nest største by er forførende og spennende, og absolutt verdt et besøk.
 3. Dubrovnik – sjarmerende og elsket! For mange er Kroatia en sommerdestinasjon, men Dubrovnik bør ikke undervurderes som storbyer. Trange brosteinsgater med koselige tavernaer, fascinerende historie, fortreffelig god mat og befolkningens gjestfrihet vil sjarmere enhver i senk. Er man i tillegg fan av Game of Thrones, er det bare å sette seg på flyet.
 4. DublinFantastiske Irlands sjarmerende hovedstad gir en ferieopplevelse utenom det vanlige, med sine flotte katedraler, gamle skoler, spennende museer, puber så langt øye kan se – og en befolkning hvor halvparten er under 25 år. Her får du liv, kultur, historie og verdenskjent øl på ett og samme sted!
 5. LisboaPortugals hovedstad seiler frem som en av Europas mest trendy storbyer og det er ikke uten grunn: Lisboa er som en god blanding av andre storbyer rundt om i verden. Med sine smale gater, vakre plasser, grønne parker og brede bulevarder, er Lisboa kjent som en av de mest romantiske storbyene i Sør-Europa.

Storby og strand

Vil du kombinere strand- og storbyliv, er Malaga og Barcelona gode alternativer. Flyprisene fra Norge til Malaga har ifølge rapporten sunket med 15 prosent siden i fjor, mens du ved å booke en pakkereise (fly+hotell) til Barcelona kan spare nesten 1 300 kroner, ifølge tall fra ARC og Expedia.

– Det er store besparelser å hente ved å bestille fly og hotell i en pakke. Hvis du bestiller turen god tid i forveien vil du også finne et større utvalg av både flypriser og hotell. Mange hoteller tilbyr i tillegg betydelige rabatter dersom du forhåndsbestiller – spesielt hvis du bestiller fly og hotell sammen, da man anser det som mindre sannsynlig at du avbestiller, forteller Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia.no.

5 tips for by og strand:

REISETIPS høsten 2015 - 5 på topp storbyferier

© FOTO: Apollo

 1. Lisboa
  Med sine mange utkikkspunkt, brosteinsbelagte gater og duse farger, er Lisboa en fotogen storby. Ta den berømte 28-trikken opp bakkene mot vakre Alfama, eller ta turen til vinbutikkene i Baixa – her ligger de tett i tett, og du kan til og med prøvesmake vinen! Reiser til Europas svar på San Fransisco finner du her.
 2. Malaga
  Er det strandliv du er ute etter, vil Malaga være et paradis for deg. Malaga ligger rett ved Middelhavet og er velsignet med flere vakre strender. Byen med åtte sommermåneder byr i tillegg på yrende liv med sine 600 000 innbyggere. Her kommer du ikke til å kjede deg! Bestill en restplass-tur til Malaga her.
 3. Barcelona
  Barcelona er blitt en gjenganger på bucket-listen til de fleste, og med god grunn. Det er få ting du ikke kan gjøre i Barcelona. Her kan du fylle dagene med nydelig mat, imponerende arkitektur, fantastiske kulturopplevelser og idylliske strender. Planlegg ferien til Barcelona her.
 4. Nice
  Nice i Nice har vi hørt mange ganger, og det stemmer. Ekstra nice er det på høsten, når temperaturen når et litt mer behagelig nivå og de verste turiststrømmene forsvinner. I tillegg er byen et perfekt utgangspunkt om du vil oppleve andre byer langs den franske rivieraen. Finn gode reisetilbud til Nice her.
 5. Santorini
  Postkort-øya i Egeerhavet må bare oppleves og passer like godt for familier, par og vennegjengen. Santorini påstås å være den vakreste øya i Hellas på grunn av dens dramatiske natur. Lei en bil og utforsk hele øya på en dag – spesielt den fortryllende solnedgangen ved Oia må oppleves. Pakkereiser til de billedskjønne landsbyene finner du her.
 6. Lisboa øker aller mest

Også tall fra Ving viser at Lisboa er storbyen som øker mest sammenlignet med fjoråret.

REISE-Lisboa-øker-mest

Lisboa øker mest / © FOTO: Ving

– Lisboa har gått fra bare å være ”hovedstaden i Portugal” til å bli høstens store snakkis.

Når det gjelder topplistene så er det fremdeles de klassiske storbyreisemålene som er blant nordmenns favoritter. Helt på topp troner London, tett fulgt av Barcelona og Roma.

[Mer om London: REISETIPS: London på 24 timer – ekspertenes beste tips!] og Billig i London – 30 tips til luksus på budsjett]

Blant storbyene med størst økning sammenlignet med i fjor finner vi Budapest, Roma, Barcelona og Praha – og helt øverst Lisboa som har økt med godt over 50 prosent.

Størst økning i høst 

 1. Lisboa + 53 %
 2. Budapest + 33%
 3. Roma + 27 %
 4. Barcelona + 24 %
 5. Praha + 22%
REISE-Lisboa-øker-mest-denne-høsten

Lisboa øker mest hos Ving / © FOTO: Ving

– I tillegg til å være et fargerikt og nytt bekjentskap for mange, så er Lisboa blant storbyene i Vest-Eurropa med det laveste prisnivået. Her har du altså mulighet til å få ekstra mye for pengene i høst, ifølge Larsen-Vonstett.

Les mer om storbyweekend:

God reise!

(Kilder: ApolloBerg-Hansen, ExpediaVing)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.