Hjem   Om meg   Kontakt
Høstens tapettrender: Farger og natur | Marianne de Bourg
25945
post-template-default,single,single-post,postid-25945,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Høstens tapettrender: Farger og natur

Blant høstens nylanseringer av tapet er det to nøkkelord som preger bilder: Farger og natur. Mønster og materialer avspeiler drømmen om hverdagslivet.

Høstens tapettrender. Farger og natur. Borge EverydayLife Diningroom

En av Borges nye kolleksjoner har fått navnet Everyday Life, og er full av mønster som passer rett inn i et «alminnelig norsk hjem». © FOTO: Borge

– Det generelle verdihjulet har snudd mot mer tradisjonelle verdier. Aldri før har vel så mange unge mennesker vært opptatt av å sylte, plukke bær, gå tur i skogen, strikke kofter, sy og bake som nå. Alle disse aktivitetene bunner i et redefinert verdisystem hvor vi søker tilbake til det autentiske, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no og leder av ifi.no trendpanel.

Denne drømmen om hverdagslivet gir også utslag i mote og interiørtrender, og er lett å identifisere blant høstens nye tapeter.

– Designerne har fanget om denne drømmen om å «være nedpå», og har laget tapeter som gjør det lett å skape den rammen og atmosfæren rundt dette hverdagslivet vi ønsker oss. Tapet blir med dette gode redskaper og enkle elementer for å skape den riktige rammen rundt drømmene våre, sier Owren videre.

Høstens tapettrender. Farger og natur. Omexco Nashira

I Intags nye kolleksjon Nashira er bruken av ekte naturmaterialer slående, og fargene varierer fra sterke til nøytrale, duse. © FOTO: Intag

Tapetene som passer i denne sammenheng, og som i stor grad preger dagens tapettrendbilde, er derfor inspirert av eller laget av naturmaterialer som stein, kork, siv, gress, bananblader osv. At naturmønstre er i vinden, bekreftes av samtlige tapetleverandører.

– Det er mye ton-i-ton-effekter, samtidig som vi ser at salget av tapet med mønster øker. Det er de organiske motivene som er volumproduktet, men det går også en del geometriske former, sier Torhild Rustenberg, konseptsjef hos Storeys.

Høstens tapettrender. Farger og natur. Storeys Symetri

Mønstrene går gjerne i enten geometrisk eller en organisk retning, og kan gjerne trekkes over fire vegger. Her er en geometrisk nyhet fra Storeys kolleksjon Symetri. © FOTO: Storeys

Hotellstilen

Med forbrukeren er sammensatt, og ved siden av de mer naturlige og dempede interiørtrendene, er en mer elegant og sofistikert «hotellstil» også en stor trend fremover. Her handler det om luksus og komfort, og dunkle farger med taktile overflater preger tapetene.

– Hotellstilen har vi også stor tro på fremover. I møte med kunder er dette noe vi opplever svært mange drømmer om. De vil ha en rolig, luksuriøs hule der de kan trekke seg tilbake etter en lang dag. Tapet er blant de enkleste virkemidlene for å få til denne stemningen, sier produktansvarlig hos Borge, Birgit Torkildsby.

Høstens tapettrender. Farger og natur. Borge Cosmopolitan

Hotellstilen er mørk og elegant. Her er et tapet fra Borges nyhet Cosmopolitan med en androgyn skinnimitasjon som må kjennes. © FOTO: Borge

Forbløffende gode skinnimitasjoner, dyreprint og en liten touch av glamour hører hjemme her, og dette er også godt representert i det ferske tapetutvalget.

(Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no Foto: Borge, Storeys, Intag)

2 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.