Hjem   Om meg   Kontakt
Chiagrøt med kokosmelk og krydder, sukkerfri sirup og hvit sjokolade | Marianne de Bourg
25321
post-template-default,single,single-post,postid-25321,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Chiagrøt med kokosmelk og krydder, sukkerfri sirup og hvit sjokolade

Er du glad i grøt til frokost? Prøv chiagrøt eller chiapudding av omega 3-rike chiafrø og kokosmelk gir en fløyelsmyk start på dagen.

Denne oppskriften er perfekt når du har lyst på grøt til frokost, men uten masse sukker og raske karbohydrater som gir svingende blodsukker utover formiddagen. Den er full av Kokosolje inneholder mellomlange fettsyrer som har svært liten fettlagringsevne, men blir isteden brukt som drivstoff direkte i leveren og musklene.

Chiafrø kan blandes med vanlig melk, soyamelk, mandelmelk og andre typer nøttemelk. De hvite frøene danner en geléaktig masse som kan minne om frøene i en pasjonsfrukt – eller rumpetroll (!). Denne grøten får farge fra krydderne og frøene blir ikke så tydelige. Det gjør den kanskje litt mer appetittvekkende enn chiagrøt laget kun på hvit melk.

Sukkerfri og lavkarbo chiagrøt med krydder, kokosmelk, sukkerfri sirup og hvit sjokolade

Skål Grand Cru Soft © FOTO: idemagasinet.no

Lager du den om kvelden og setter den i kjøleskapet over natten stivner den til en slags pudding. Dessert til frokost, sier du? Godt det også.

I denne oppskriften er det foruten chiafrø brukt Sukrin+ og FiberSirup Gold som søtningsmidler, samt kokosmelk fra Santa MariaCavalier sukkerfri hvit sjokolade søtet med stevia gir pynt (og smak!). Du kan også bruke Sukrin melkesjokolade.

Du kan også bruke lettkokosmelk for en magrere variant med mindre kalorier.

Chiagrøt med kokosmelk og krydder, sukkerfri sirup og hvit sjokolade
 
(1 porsjon)
Ingredienser
 • 2 dl kokosmelk, romtemperert
 • 4 ss chiafrø
 • 1 ts Sukrin+
 • ½ ts malt kanel
 • ½ ts malt kardemomme
 • ½ ts vaniljefrø
 • Hvit sukkerfri sjokolade
 • Sukkerfri FiberSirup Gold
Sånn gjør du
 1. Bland kokosmelk, chiafrø, Sukrin og krydderne.
 2. (For å få en jevnere konsistens, kan du bland ingrediensene foruten chiafrøene med stavmikser).
 3. La blandingen stå i kjøleskapet i ca 10 minutter.
 4. Riv eventuelt litt sukkerfri hvit sjokolade over grøten og for ekstra sødme, bruk FiberSirup Gold.
 5. Nyt!

Næringsinnhold:

 • Kalorier: 566
 • Fett: 49.4 g
 • Proteiner: 11.3 g
 • Karbohydrater: 25.6 g
 • Fiber: 25.2 g

Chiagrøten er sukkerfri, lavkarbo, Paleo, vegetarisk og melkefri/laktosefri.

Ingrediensene:

Chiafrø er et lite frø, litt mindre enn sesamfrø i størrelse. 2 ss av chiafrø inneholder mer omega-3 enn en hel laksefilet. Chia frø er dermed en av planterikets beste omega-3 kilder. Chiafrø er en svært god kilde til omega 3-fettsyrer sammenliknet med andre frø og matvarer. Frøet inneholder hele 62,3 % omega-3. Chiafrø har også et høyt innhold av protein og inneholder alle de livsnødvendige aminosyrene vi trenger. Chiafrø blir derfor et fullverdig protein. Chiafrø er også rikt på mineraler, blant annet kalsium. 2 ss. chia frø kan måle seg med kalkinnholdet i flere glass melk. Chia inneholder 205 mg kalsium pr 100 gram (gjennomsnittsverdi).
Chiafrø kan du få kjøpt i helsekost og i nettbutikker, blant annet hos altshop.no

[Les mer om chiafrø]

FiberSirup Gold er en søt sirup av nyttige prebiotiske fibre som både smaker godt og gjør godt for hele kroppen. Den lages av et plantefiber som heter isomalto-oligosakkarid (IMO-sirup). FiberSirup Gold er tilsatt en liten mengde stevia og malt­ekstrakt. Den har en gyllen farge og en fyldig søtsmak. Fiber­Sirup Gold er et sunnere alternativ til honning og sirup, og er ideell over pannekaker, yoghurt, grøt, bær, is og desserter. FiberSirup Gold er like søt som sukker/sirup.
FiberSirup kan du få kjøpt i helsekost og i mange nettbutikker, blant annet hos funksjonellmat.no

[Les mer om FiberSirup]

Sukrin+ er Sukrin som er smeltet sammen med Stevia. Dette gir et 100 % naturlig søtningsmiddel med 2 x søtheten til sukker. Sukrin+ kombiner sukker-konsistensen til Sukrin med Stevias søthet. Sukrin fjerner den bitre bismaken som kan kjennes i en del Stevia-produkter. Både Sukrin og Stevia er kalorifrie produkter, og Sukrin+ gir ikke noe utslag på blodsukkeret! 100%  naturlig. 0 kalorier. 0 karbohydrater. Påvirker ikke blodsukkeret (0 GI). Konsistens som strøsukker.

[Les mer om sukkererstatninger – Den store søtstoffguiden]

Flere sunne oppskrifter med chiafrø:

 1. Granatepleparfait
 2. Grønn frokost med spirulina
 3. Helbredende god morgen-smoothie med blåbær og banan
 4. Mini-jordbæterter
 5. Yoghurt med blåbær, chiafrø og ristede pinjekjerner

Mer enn 50 linker til oppskrifter på Pinterest:

CHIAOPPSKRIFTER-Mer-enn-50-oppskrifter-med-chiafrø-på-Pinterest

Trykk på bildet, så kommer du til oppskriftssamlingen!

God frokost!

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.