Hjem   Om meg   Kontakt
Eksperttipsene til Istanbul – byen du enten elsker eller hater | Marianne de Bourg
24949
post-template-default,single,single-post,postid-24949,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Eksperttipsene til Istanbul – byen du enten elsker eller hater

Istanbul har blitt mer tilgjengelig enn noen gang tidligere. Med tre daglige direktefly og priser som er til å leve med velger flere nordmenn å dra hit både privat og i grupper.

Istanbul er hovedstaden der øst møter vest, der fattig møter rik og der det autentiske møter turismen. Istanbul er samtidig en by som du enten elsker eller hater. En by du reiser til hvor du har lagt plan for hva du skal se, gjøre og hvor du skal spise på forhånd.

REISETIPS til Istanbul - tips og råd til turen

Ekspertene hos reisebyrået Berg-Hansen gir her sine beste Istanbul-tips:

– Vi er sikker på at du vil elske byen dersom du har en god plan for dagene du skal være her. Men hvis du tenker at dette er en by hvor du kan  vandre rundt uten mål og mening,  tror vi du vil hate den.

– Med 15 millioner innbyggere er Istanbul en hektisk storby – og byens største utfordring er de lange køene. Fra flyplassen og inn til byen kan det fort ta alt fra 20 minutter til over 1 time – og det er heller ikke noe bedre inne i byen.

Derfor er vårt første tips å planlegge hvor man skal dra, bruk gjerne kollektivt og tenk ruter som går utenom de verste trafikkorkene.

Gode tips til Istanbul-reisen

Bestill også taxi gjennom hotellet – da blir du ikke lurt. Stopper du en fra gaten, må du være klar til å prute eller avtale pris på forhånd.

3 gode råd til å få mest mulig ut av turen

  • Lei en guide en dag og få en gjennomgang av byen og ikke minst historien.
  • Ta en Haman – da får du renset kroppen og føler velvære i etterkant. Anbefaler: www.galatasarayhamami.com
  • Båttur ved Bosphoros eller Dinnercruise er virkelig å anbefale.

Reisetips til Istanbul - båttur

Hvor skal du bo?

Første gang i byen ville vi anbefalt Pera-området. Da har du utsikt til gamlebyen – og ikke minst gåavstand, samtidig som du har kort vei til gågaten og hvor flere gode restauranter ligger, blant annet Mikla, som er en hot og trendy restaurant (her må du bestille bord på forhånd).

Vi bodde selv på Radisson Blue Pera. Her var det restaurant og bar på toppen med god utsikt, spa i kjelleren og flotte rom. Ønsker man noe annet enn de store kjedene er det flere boutique-hoteller å velge mellom.

Hva skal du spise?

Mezze (små retter) er noe du får overalt – etterfulgt av kebab.

Fra basar i Istanbul

Når du reiser til Istanbul er det tre ting du må se:

  1. Den blå moske – www.bluemosque.co
  2. Grand Bazaar – www.kapalicarsi.org.tr
  3. Kryddermarkedet

Disse tre stedene ligger i gamlebyen – og med gåavstand i mellom. Ta på gode joggesko og så har du sett dette på en dag. Vi bestilte inngangsbilletter på forhånd til den blå moske og Haghia Sofia, for da slapp vi å stå i de lange køene.

REISETIPS Istanbul

Topkapi-palasset kan også være verdt et besøk. Haghia Sofia har vært først kirke så moske (http://avasofvamuzesi.gov.tr/en)

Historien er spennende, så les deg opp på forhånd.

Berg-Hansen hjelper deg gjerne med å legge opp en plan og bestille for deg!

(Kilde: Berg-Hansen)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.