Indisk lassi med rosenvann og jordbær
Lassi er den vanligste måltidsdrikken i India. Det er en smakssatt yoghurt som gjerne serveres med is. Den er leskende og forfriskende og passer utmerket til den sterkt krydrete indiske maten.
[Les mer: Hva er godt å drikke til indisk mat?]
Denne deilige varianten med rosenvann og norske jordbær får en smak av norsk sommer.
Rosenvannet på bildet er kjøpt i en asiamatbutikk. Eventuelt kan du få tak i rosenvann på apotek eller helsekost, foruten på nett.
Tips: Bytt eventuelt ut jordbærene med 1 stk mango som du blander med yoghurten i en blender. Da får du mangolassi.
Indisk lassi med rosenvann og jordbær
Ingredienser
- 5 dl matyoghurt
- 1 dl vann
- ½-1 ts rosevann
- 1 kurv jordbær
- Eventuell søtning, for eksempel Sukrin Gold
- Roseblader til pynt
Sånn gjør du
- Bland matyoghurt og vann, og smak til med rosevann. Begynn med minste mengde rosevann, da smaken av roser lett kan bli for kraftig.
- Smak om du trenger søtning i lassien.
- Ha blandingen opp i et stort drikkeglass, men la det være igjen plass til jordbærene.
- Mos deretter jordbær lett med en gaffel og legg øverst i glasset.
- Pynt med roseblader
[Prøv også: Lassi med kardemomme, ingefær og mynte]
Bon appétit!
No Comments