Hjem   Om meg   Kontakt
20 smarte tips til aktivitet i ferien | Marianne de Bourg
24879
post-template-default,single,single-post,postid-24879,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

20 smarte tips til aktivitet i ferien

Vi kaller det gjerne ikke for trening, men mange sommer- og ferieaktiviteter er trening godt som noe. For eksempel svømming, badminton og timer med sightseeing. 

Ferietid er riktignok tid for lading av batteriene, men nok søvn og hvile overskudd kan også gi lyst til trening. Da er det bare å kjøre på!

Det er dessuten smart å være litt aktiv i ferien. Formen daler fort etter mange uker uten trening. Det gjør det også enklere å komme igang igjen når ferien er over.

dra-pa-løpetur-trening-i-ferien-pierre-robert-sport-summer-trenings-bh-og-hotpants

Trenings-bh og hotpants fra Pierre Robert

Det er ikke så mye som skal til.

Her er 20 tips til hvordan få en mer aktiv ferie med både vanlige ferieaktiviteter og mer “ekte” trening:

 1. Pakk lett treningstøy: tynne løpesko, ett eller to sett treningsundertøy, en lett shorts og en eller to singleter.
 2. Ta med strikker i kofferten. Treningsstrikker/motstandsstrikker er også lette og enkle å få med seg, og kan brukes hvor som helst.
 3. Ta med vaskemiddel i reiseforpakning. Da kan du skylle eller vaske treningstøyet på hotellet etter bruk.
 4. Velg et hotell med treningsmuligheter. For eksempel treningssenter eller basseng, og legg inn en treningsøkt før frokost.
 5. Utforsk aktiviteter i området. For eksempel kan du gå opp fjellsiden Tibidabo i Barcelona, meld deg på surfekurs, eller lei en kano…
 6. Dra på løpetur! Løping krever minimalt med utstyr og lar deg oppleve stedene du besøker. Løping passer både til by- og strandferie. Det kan være lurt å løpe tidlig på morgen før det blir for varmt og travelt, eller i skumringen.
 7. Book en guidet løpetur! Det finnes flere aktører som arrangerer dette, avhengig av hvor du skal, for eksempel gorunningtours.com
 8. Bruk landemerkene til trening. Benytt anledningen til å trene på et kjent landemerke, vær for eksempel førstemann opp trappene i Sacre Coeur i Paris, eller ta en morgentur i Central Park.
 9. Bruk trapper overalt! Gå i trapper og besøk steder hvord du kan trene i trapper. Bor du på et hotell med mange etasjer kan du ta trappene til toppen. Gå/løp trappene i Eiffeltårnet i stedet for å ta heisen hele veien opp.
 10. Gjør sightseeingen til fots. Kjøp en skritteller, og se hvor mange kilometer du klare å få til i løpet av en dag.
 11. Vær aktiv på stranden. Spill badminton, let etter fine skjell og stener, bygg sandslott, svøm, lek i vannet med barna…
 12. Lei sykler, og utforsk feriestedet på to hjul. Du kommer fortere fram enn til fots, og kan dekke et stort område i løpet av en dag.
 13. Gjør yoga på stranden/balkongen/hotellrommet eller i parken, eller meld deg på lokalt kurs. Du finner flere på yogafinder.com
 14. Prøv noe nytt. Spill golf, tennis, dra på ridetur eller lær deg en vannsport. De fleste steder har flere aktiviteter å velge mellom.
 15. Gjør det enkelt. Gjør aerobics i vannet, lei et par rollerblades, spill beach volley eller kast frisbee. Det koster lite eller ingenting, men holder deg i aktivitet.
 16. Gå tur før frokost. Utnytt tidspunktet på dagen da luften ikke er på det varmeste. En halvtimes tur i rask gange gir energi til resten av dagen!
 17. Kombiner turen med et maraton, halvmaraton eller annet morsjonsløp ved reisemålet ditt. Legger du løpet til begynnelsen av ferien så kan du slappe av med god samvittighet etterpå. Pass på at du legger inn tid for å komme over eventuell jetlag før løpet starter.
 18. Dans! Dans sving. Ta et salsakurs, flamencokurs eller gå på diskotek eller andre steder hvor det er mulig å danse. Dansing er gøy!
 19. Dra på aktivitetsferie i stedet for en vanlig ferie, for eksempel spa-ferie eller yogaretreat
 20. Dra til fjells! Nyt ferien i vår egen flotte natur. Gå fra hytte til hytte, kjøp et telt, eller bruk din egen hytte som base. Det koster lite men byr på store opplevelser og masse frisk luft. Finn turforslag på Den Norske Turistforening dnt.no

Ha en fin og aktiv sommer!

(Kilde: Pierre Robert)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.