Hjem   Om meg   Kontakt
GRILLSKOLEN, DEL 6 – Tilbehøret; marinade, rub, olje, glaze, saus og krydder | Marianne de Bourg
24209
post-template-default,single,single-post,postid-24209,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

GRILLSKOLEN, DEL 6 – Grilltilbehøret; marinade, rub, olje, glaze, saus og krydder

Godt tilbehør til grillmaten er salater, grønnsaker og sauser. Glem heller ikke å forsterke den gode grillsmaken med tilbehør som marinader, oljer og krydder. 

GRILLSKOLEN-DEL-6

DEL 6

SMAKSETT RÅVARENE med:

MARINADE
Marinadens primære egenskap er å mørne og gi smak til litt grovere, fetere kjøtt som f.eks spareribs/ribbe. Absorberende grønnsaker som f.eks sopp fungerer også bra. Legg alt i en plastpose og tilsett valgfri mari-nade. La stå kjølig i minst en time – helst over natten – før du griller.

RUB
Rub er en krydderblanding – tenk tørr marinade – og er perfekt om du ønsker mye smak på kort tid. Det holder å gni inn ruben i noen minutter før maten legges på grillen. Gir dessuten fin farge på kjøtt, fisk, skalldyr og fugl.

GRILLOLJE
Pensles på før og under grillingen og gir en økt grillsmak. Passer til alt som havner på din grill. Magert kjøtt og fisk blir bedre ved å bli penslet med grillolje. Sørg for å grille indirekte i den glødefrie sonen så unngår du å brenne maten. Bruk gjerne en rub før oljen pensles på.

GLAZE (SØT OG BLANK GLASERING)
Gir et glansaktig ytre og en sprø karamellisert smak. Pensle på rikelig flere ganger på slutten av grilltiden. Passer til alt som havner på grillen. Kan også brukes som en saus og som smaksetter i andre retter.

GRILLGUIDE Grillpensel

AMERICAN BBQ-SAUS
American BBQ Sauce inneholder smaker fra USA. Fungerer både som bordsaus eller å pensle på som glaze (se over) under grillingen. Kan brukes som smaksetter i sauser og i gryteretter.

BBQ-KRYDDER
Krydderkverner med ferdig BBQ-kryddermiks gir deg ferskmalte krydder hver gang. Enkelt og praktisk. Perfekt som bordkrydder, bruk den også til salater, sauser og dressinger.

DET GODE GRILLTILBEHØRET

 • Noe å bite i under grillingen. Grill quesadillas, baconsurrede dadler eller halloumiskiver. Det går raskt og er dessuten godt som snacks mens du venter på maten.
 • Godt tillbehør. Ikke glem alt det gode tilbehøret som hører med til grillingen, f.eks. sauser, salater, grillede grønnsaker og brød.
 • Grillede grønnsaker. Utnytt grillen, og grill alle typer grønnsaker. Med en grillkurv på grillen kan grønnsakene grilles raskt og enkelt. Gode ​​forslag til grønnsaker er maiskolber, asparges, brokkoli, aubergine og zucchini. Pensle med grillolje, og legg på grillen. Poteter kan pakkes i folie og legges direkte på glørne (i ca. 50 minutter).
 • Enkel fruktdessert. Grillet frisk frukt er godt til nesten alt som er grillet, og spesielt hvis smaken er het.

Følg med på grillskolen! 

Grillskolens syv deler:

 1. UTSTYR
 2. TEKNIKKER
 3. HVORDAN FÅ DEN ORDENTLIG GODE GRILLSMAKEN?
 4. DE ULIKE TYPENE GRILL
 5. HVORDAN GRILLE PIZZA OG BRØD?
 6. GRILLTILBEHØRET: MARINADE, RUB, OLJE, GLAZE, SAUS OG KRYDDER
 7. NÅR KOMMER GJESTENE? I kveld? I morgen? Om én time?

I mellomtiden kan du ta en titt på denne samlingen med mer enn 100 grilloppskrifter og -tips på Pinterest:

GRILLSKOLEN – Idemagasinets grilloppskrifter på Pinterest

God grilling!

– Kilde/foto: Santa Maria

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.