Hjem   Om meg   Kontakt
Bilvask på 10 minutter (Video: slik gjør du det) | Marianne de Bourg
24767
post-template-default,single,single-post,postid-24767,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Bilvask på 10 minutter (video: slik gjør du det)

Om du vasker bilen smart, tar hele jobben bare 10 minutter. Visste du at du alltid må begynne med å spyle såpen bort nedenfra og opp? Og at vi alltid begynner å vaske hjulene? Her får du vite hvorfor.

– Det å vaske bil om sommeren er ikke bare av estetiske grunner. Dersom du ikke får bort fugleskitt, insekt-rester og veistøv, kan faktisk lakken på bilen din bli ødelagt på rekordtid, sier Bjørn-Aage Bredal fra nettstedet Bilpleiekongen.no

Bredal legger til at det å vaske bilen raskt og trygt hjemme i gårdsplassen ofte er enklere og raskere enn mange tror.

SMARTE TIPS Bilvask på 10 minutter - slik gjør du det

En hurtig bilvask kan fort bli sommerens mareritt, dersom man ikke tar noen forholdsregler. De fleste lakkskader kommer når du “bare” skal ta en rask bilvask. Dersom du går rett på bilen med såpe og svamp, eller kjører bilen gjennom nærmeste bilvaskemaskin, kan du fort tilføre like mange vaskeriper som du fjerner skitt, ifølge Bredal. Dette kommer spesielt godt til syne på mørke biler en solfylt sommerdag.

Det å vaske bilen ukentlig er en god vane, sier Bredal, fordi noen forurensinger raskt kan gjøre alvorlige skader i lakken, hvis de får lov til å bli værende. Selv vasker han bilen på under 10 minutter, og legger til at det er teknikken som er hemmeligheten. Dette kan alle lære seg.

«Vask aldri i sol. Det kan lage etseflekker i lakken!»

En annen fordel ved å vaske ofte, er at du også vil få en helt ren bil, kun ved å bruke milde såper. Behovet for sterke avfettinger, og miljøskadelige produkter uteblir. Dette er også stor fordel for varigheten på den beskyttelsen du har på bilen. Uansett om du har en organisk voks, eller en syntetisk sealer.

Metoden vi viser her gir deg ren bil på 10 minutter, og er derfor perfekt for den ukentlige vedlikeholdsvasken. Slik har du alltid ren, glinsende bil, til misunnelse for naboene, og til glede for deg og bilen.

Bilvask på 10 minutter

  1. Dersom du har mye løst støv, sand og annen løs skitt på bilen, kan det lønne seg å først spyle den
  2. Legg deretter et skumlag over hele bilen, med en mild såpe, som ikke angriper voks. Turtle Høytrykkshampo eller Selaclean Bilshampo er fine til dette.
  3. La såpeskummet få lov til å trekke seg sammen, men ikke tørke. Slik “jobber” det seg inn i smuss og skitt på bilen. Husk også felgene.
  4. Spyl deretter seksjonsvis, nedenfra og opp. Det å spyle nedenfra er viktig for å få full effekt av trykket i høytrykken, kombinert med såpen på bilen.
  5. Spyl over hele bilen en ekstra gang, for å være sikker på at du har fjernet alle såperester
  6. Tørk deretter bilen raskt og grundig

Video: slik gjør du det

Det er bare å ta på shorts’en. 10 minutter fra nå av er bilen (og samvittigheten) skinnende ren!

(Kilde: Bilpleiekongen.no)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.