Hjem   Om meg   Kontakt
7 trinn til hotellstil på soverommet | Marianne de Bourg
24516
post-template-default,single,single-post,postid-24516,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

7 trinn til hotellstil på soverommet

Drømmen om å trekke seg tilbake etter en hektisk dag på sitt personlige hotellrom er forlokkende for mange. Å lage hotellstil på soverommet er heldigvis ikke vanskelig – det gjelder bare å inkludere de rette elementene.

– Soverommet har blitt et stadig mer prioritert rom. Nå som alt annet i huset har blitt så åpent, har det tvunget seg frem et behov for et rom der man kan ha alenetid borte fra resten av familien. Soverommet er en av de få mulighetene vi har til å få et lukket rom, sier interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar.

Fra i utgangspunktet å være et sted for søvn, har rommet nå i større grad flere funksjoner, og vi bruker det for eksempel til å se på TV, jobbe eller lese bøker. Siden hotellene i årevis har hatt et bevisst forhold til dette med å kombinere soverom med oppholdsrom, er det helt naturlig at hotellrommene er en god inspirasjonskilde når man selv skal pusse opp soverommet.

Her er syv gode tips for hvordan man kan få et soverom i hotellstil:

1. Tør å bruke mønstret tapet

Gjerne på alle fire vegger, men én vegg er også fint. Mønster gir rommet en ekstra dimensjon.

INTERIØRTIPS-Hotellstil-på-soverommet---7-tips

Foto: Storeys

Et mønstret tapet kan gjerne gå over flere vegger. Ved å bruke 2 minutter på morgenen til å re sengen med fine tekstiler, blir det straks så mye hyggeligere å komme tilbake til soverommet når dagen går mot slutten.

2. Få laget et fint hodegjerde

Det er mange måter å markere veggen bak sengen på. Du kan kjøpe ferdig gavl, trekke en plate med et pent tekstil, tapetsere eller male rett på veggen.

INTERIØRTIPS-Hotellstil-på-soverommet

Foto: Camilla Bentzen/Ramsøskar Interiøraktitekter (3D-illustrasjon)

Interiørarkitekt MNIL Camilla Bentzen hos Ramsøskar Interiørarkitekter har utarbeidet et forslag til soverom i hotellstil ved hjelp av et 3D-visualiseringsverktøy, og beviser at sterke fargeinnslag ikke er en motsetning til en harmonisk atmosfære. Legg merke til minibaren integrert i nattbordet! Puffen ved benenden bygger også oppunder hotellinntrykket. 

3. Vær bevisst med fargesettingen

Hvitt på hvitt gjør ikke mye for stemningen. Velg gjerne dunkle farger på vegger og tekstiler. Men vær heller ikke redd for å integrere sterkere farger som kanskje er det lille som gir prikken over i-en.

INTERIØRTIPS-7-Tips-for-å-få-den-trendy-hotellstilen-på-soverommet

Foto: Borås Tapeter/Borge.no

INTERIØRTIPS-7-Smarte-tips-til-soverommet

Foto: Borås Tapeter/Borge.no

Tapetet Falsterbo sitt klassiske og tidløse design i moderne tolkninger fra Borås Tapeters hundreårige arkiv er en tapet som er mørk, men allikevel føles lett og frisk. Den også er fin på alle vegger i rommet. 

4. Prioriter belysning

Noen fine nattbordslamper og en tøff taklampe gjør mye mer for rommet enn et vanlig takpunkt.

INTERIØRTIPS-Få-hotellstilen-på-soverommet-med-fine-lamper

Foto: Boås Tapeter/Borge.no

En flott lampe midt i rommet bedrer ikke bare almennbelysningen, men skaper den rette hotellstemningen, der det ikke bare skal være pent, men også praktisk. 

5. Nattbord

Du har neppe sett et hotellrom uten noen form for nattbord. Alt fra kostbar design til billig redesign fungerer utmerket her.

INTERIØRTIPS-Få-hotellstilen-på-soverommet-–-med-tapet

Foto: Borås Tapeter/Borge.no

Et nattbord med en litt mer eksklusiv følelse vil skape en mer eksklusiv følelse i rommet. Graceful Living tapet fra Borås Tapeter passer til stilen – en samling av klassisk elegant tapet. 

6. Velg fine garderobeskap, eller puss opp noen du har

Hvite laminatskapdører kan ødelegge stemningen fullstendig. Gamle skap kan bli flotte om de males eller tapetseres i stil med resten av rommet.

INTERIØR-Pene-garderobeskap-til-hotellstilen-på-soverommet

Foto: IKEA

Enten du har et enslig garderobeskap eller en kjempegarderobe finnes det skap i enhver stil og prisklasse. IKEA har mye bra og rimelig.

7. Gjennomtenkte tekstiler – og i mengder!

Tunge gardiner og fotside gardiner med tynn stores, sengeteppe(r) og puter i ulike størrelser er viktig for å gi rommet den lunheten vi søker. Et teppe under sengen gjør også mye for rommet.

INTERIØRTIPS-Slik-får-du-hotellstilen-på-soverommet---7-tips

Foto: The Thief/Studio Dreyer Hensley

The Brit Suite på The Thief; De færreste av oss har råd til å bo der på permanent basis, men det er fritt frem for å hente inspirasjon til eget soverom. Puter i varme jordfarger, diskret mønstertapet, tunge og lette gardiner i kombinasjon, noen lekre møbler og et mykt teppe på gulvet er blant elementene det lett lar seg gjøre å implementere i eget hjem. 

Oppsummert:

  1. Tør å bruke mønstret tapet
  2. Få laget et fint hodegjerde
  3. Vær bevisst med fargesettingen
  4. Prioriter belysning
  5. Nattbord
  6. Velg fine garderobeskap, eller puss opp noen du har
  7. Gjennomtenkte tekstiler – og i mengder!

Lykke til med oppgradering av soverommet!

Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!

(Tekst: Åshild Nyhus Tyssen, ifi.no/idemagasinet.no)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.