Hjem   Om meg   Kontakt
Slik lager du førsteklasses presskannekaffe | Marianne de Bourg
23864
post-template-default,single,single-post,postid-23864,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Slik lager du førsteklasses presskannekaffe

Alle har en i skapet, slik brukes den.

Er du i humør for et rent og elegant brygg velger du kaffetrakteren, mens presskannen passer perfekt om du er tørst på en fyldigere kopp!

Presskannekaffe lages ved å helle kokende vann over malte kaffebønner og la det brygge et visst antall minutter, for deretter å presse stempelet sakte nedover for å føre kaffegruten mot bunnen av kannen samtidig som alt vannet passerer oppover. Når stempelet er presset til bunns, vil den drikkbare kaffen befinne seg over stempelet.

GUIDE: Slik lager du perfekt presskannekaffe

Slik lages presskannekaffe

– Med en presskanne kan du lage nydelige kaffebrygg med rik og fyldig munnfølelse og smak. Fordi du kverner kaffen grovere enn ved filterbrygging krever metoden også litt lenger bryggetid. Vår anbefaling er at pressekannekaffe brygges i omtrent fire minutter.

I tillegg til presskannemalt kaffe, som er tilpasset formålet ved at kaffebønnene er malt noe grovere enn filtermalt for å kunne fanges opp av metallduken, er det også mulig å bruke filtermalt eller kokmalt kaffe, med varierende bryggetid.

I en presskanne er den vanligste bryggemetoden å helle nykokt vann over grovkernet kaffe som man lar trekke i kannen før stempelet trykkes ned. Bryggetid avhenger av kverningsgrad, kaffemengde og smakspreferanse, men et vanlig bryggeparameter er seks gram kaffe per desiliter vann til fire minutters bryggetid.

Bruk 6 gram kaffe pr desiliter vann til 4-6 minutters bryggetid

Trinn for trinn:

  1. Det er viktig at presskannen forvarmes, ellers blir kaffen fort kald. Fyll varmt vann i kannen og la den stå mens du koker opp vann.
  2. Kok opp friskt, kaldt vann.  Mål opp riktig mengde kaffe i presskannen. 60 g kaffe ( 5-6 strøkne måleskjeer) pr 1 liter vann gir en god, fyldig kaffe. Ha så i riktig mengde kaffe.
  3. Rør om og sett på stempelet i øvre stilling mens kaffen trekker. Benytter du filtermalt kaffe så bør trekketiden være 4-5 minutter mens presskannekaffe anbefales å trekke i 6 minutter.
  4. Press ned stempelet, og servér kaffen straks. Da smaker den aller best.

Presskannens historie

Presskannen ble oppfunnet av den italienske designeren Attilio Calimani helt tilbake i 1929. Likevel er den verdensberømte kaffebryggeren mange steder i verden kjent som “French Press”. I Frankrike derimot, kalles presskannen for Cafetière à piston (fransk for “kaffetrakter).

PRESSKANNEKAFFE. Mengde. Tid.

Utformingen er som regel en sylinderformet kanne, gjerne i glass, utstyrt med lokk og et stempel dekket med et finmasket metallfilter.

– Kilder: FrieleSolberg & HansenWikipedia – 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.