Hjem   Om meg   Kontakt
6 tips for miniferien – den nye reisetrenden! | Marianne de Bourg
24003
post-template-default,single,single-post,postid-24003,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

6 tips for miniferien – den nye reisetrenden!

Nanoturer, eller miniferier, blir stadig mer populært blant det norske folk. Dette begrepet innebærer reiser som varer 1-2 netter.

Her ser vi en økning fra 13 prosent i 2013, til 18 prosent i 2014. Blant «unge voksne» i 30-40 års alderen er dessuten reiser en viktig del av hverdagen. Det er rett og slett trendy å ha flere reiser booket og klare.

6 tips til en vellykket miniweekend

Det er flere årsaker til at vi reiser oftere og kortere:

Rimelige flybilletter og kort flytid

  • Det er mange direkteruter å velge mellom til reisemål i Europa, fra flere steder i landet.
  • Både SAS og Norwegian har ofte kampanjer med tilbud på flybilletter.

God økonomi

  • Økonomien blant folk flest er godt, og ikke minst, vi velger gjerne å ta oss råd til å reise. Reiseopplevelser er en prioritet hos mange.

Samvær med venner

  • En travel hverdag gjør det ofte vanskelig å treffe venner. Faste holdepunkter som en planlagt reise er noe vennene sammen kan glede seg til, og skape nye minner.

– Kort sagt; hvorfor dra ut og spise middag med venner der du bor, når taxituren hjem koster nesten det samme som en flybillett til London?

Nye reisetrender

Med denne trenden ser vi også en økning i nye typer reiser. Utdrikningslag er et godt eksempel. Vi ser stadig oftere at denne type arrangement legges til utlandet, og at man får så mye som mulig ut av helgen.

Noen bruker dessuten billige flybilletter til oppgradere garderoben sin. Ved å reise til en destinasjon som også har rimelige hotellovernattinger, kan totalkostnaden allikevel gjøre at du kan «forsvare» å reise til utlandet for å kjøpe klær.

Slik får du en vellykket nanotur eller miniweekend

God planlegging i forkant er et must når du bare skal være borte én natt eller to. Det er fullt mulig å få med seg mye av en storby, selv om du kun overnatter én natt. Her er 6 gode tips:

  1. Ta første fly ut, og siste fly hjem.
  2. Bestill hotell sentralt, nær det du tenker å oppleve.
  3. Lag en plan over hva du vil se eller gjøre. Hold deg til denne.
  4. Reiser du til en stor by, hold deg i ett område. Unngå å bruke tid på undergrunnsbaner eller busser.
  5. Bestill bord for lunsj i området du skal være på forhånd. Det er unødvendig å lete etter et hyggelig lunsjsted når du har begrenset med tid.
  6. Bestill bord for middag i nærheten av hotellet. Da rekker du å gå innom hotellet for en pust i bakken, og kan rusle til restauranten.

Oslo klatrer oppover som minireisemål

London og København er helt klart nordmenns favorittreisemål når det kommer til storbyer. Det er imidlertid interessant å se at Oslo kommer på topp-lista. Folk har fått øynene opp for at du kan få gode storbyopplevelser i eget land!

Tallene er basert på undersøkelse gjennomført av Norstat for Berg-Hansen i januar 2015. I undersøkelsen har 600 personer blitt spurt i detalj om sine feriereiser.

Flere reisetips til miniferien

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.