Oppskrift på lemon curd og etikett du kan printe ut
Sitronsmør, sitronkrem eller lemon curd. Kjært barn har mange navn. Den fløyelsmyke kremen kjent fra den engelske tradisjonen 5 o’clock tea smaker søtsyrlig og himmelsk.
Bruk kremen som et alternativt pålegg til syltetøy eller sammen med gresk yoghurt som en herlig lavkarbo dessert. Som fyll i pannekaker, sitronterter og bløtkaker er den også perfekt. Eller server den sammen med din favorittdessert.
Tips: Lag dobbel porsjon av sitronkremen, så har du en lekker vertinnegave!
Den søte etiketten kan du printe ut her: DIY – MATGAVE Etikett til lemon curd

Oppbevaringsglass får du fra kr 119 hos Rosendahl Foto: Rosendahl
Den kan også lages sukkerfri! Erstatt sukkeret med Sukrin Gold, Sukrin+ eller andre sukkererstatninger. Begynn med en mindre mengde og smak til!
- 2 egg pluss 2 eggeplommer
- 165 g sukker (eller sukkererstatning)
- 80 g smeltet og avkjølt usaltet smør
- Skall og saft av 2 økologiske sitroner
- Pisk hele egg, eggeplommer og sukker i en kjele til det blir glatt.
- La det deretter stå over svak varme.
- Ha i smør, sitronsaft og visp hele tiden til blandingen har tyknet.
- PS - Skal ikke koke!
- Hell blandingen igjennom en sil i et rent glass.
Tips: Holder i kjøleskapet i ca to uker, men for å øke holdbarheten kan det lønne seg å sterilisere glasset. Se hvordan Lars Barmen steriliserer glass her.
– Foto, oppskrift og etiketter: Rosendahl –
Mona H-K
23/04/2015 at 1:29 pmJeg lager bare uten sukker da, men tipser om at limecurd også er nydelig :)
Marianne
24/04/2015 at 8:27 amLime istedenfor sitron – bra tips! Selv har jeg plutselig merket at jeg klør av lime, men skal forske mer på det. Tåler jo andre sitrusfrukter. Ha en fin helg! Det er jo fredag… :0)