Hjem   Om meg   Kontakt
KRYDDER som smaker av Mexico | Marianne de Bourg
22429
post-template-default,single,single-post,postid-22429,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,no_animation_on_touch

KRYDDER som smaker av Mexico

Det meksikanske kjøkkenet er smaksrikt og enkelt å få til. Det er masse tex mex-halvfabrikata å få kjøpt, i form av krydderblandinger, tortilla og salsablandinger.

Med utgangspunkt i de ferdige krydderblandingene kan du justere opp og ned i styrke, men du kan også lage dine egne blandinger helt fra bunnen, som regel med utgangspunkt i chili.

KRYDDER-som-smaker-av-Mexico

Her er typiske krydder fra det mexikanske kjøkkenet:

Chili

chili

Det er omkring 200 forskjellige chillisorter, som har forskjellig styrke, størrelse og utseende. Mat som er krydret med chili kjennetegnes ved en brennende ettersmak som kan justeres ved hjelp av andre krydder.

Jalapenos

Jalapenos

Liten eller mellomstor chilifrukt, som hører til den litt milde enden av sterkhetsskalaen. Derfor anvendes den ofte i salsa eller marinert som tilbehør til mange retter.

Koriander

koriander

Koriander kan anvendes både frisk og i pulverform. I det mexiacanske kjøkkenet er det primært i pulverform. De ristede frøene knuses og har en smak av appelsin og moskus. I kombinasjon med chili vil koriander være med å sikre fylde i smaken.

Spisskummin

spisskummin

Spisskummin er et krydder med sterk søtlig duft og en lett bitter smak. Spisskummin anvendes mest i mat som tradisjonelt krydres mye. Sammen med koriander er spisskummin et krydder som i særdeleshet er med på å skape fylde og rundhet i sterk mat.

Epazotes

epazotes

Epazotes’ duft er sterk. Den har også blitt sammenliknet med sitrus og mynte. Selv om epazotes tradisjonelt benyttes sammen med sorte bønner, har det også etterhvert blitt benyttet til å gi smak til andre tradisjonelle mexicanske retter.

Lime

lime

Limefrukten er en viktig del av salsakulturen, hvor den brukes til å smaksforsterke og fremheve smaken til de andre krydderne, samtidig som den gir syrlighet og friskhet til rettene

– Kilde/foto: Prior – 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.