Hjem   Om meg   Kontakt
15 kjerringråd mot forkjølelse, influensa og sår hals | Marianne de Bourg
21744
post-template-default,single,single-post,postid-21744,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

15 kjerringråd mot forkjølelse, influensa og sår hals

Kjenner du at en influensa er på vei, har sår hals eller er forkjølet? Da kan du forsøke disse kjerringrådene.  

Når vi ikke orker ta turen til apoteket eller vil unngå å bruke medisiner, kan det være verdt å ta en titt på kjøkkenet. Mye av det vi vanligvis har i kjøkkenskap og kjøleskap har bakteriedrepende effekt eller virker på andre måter og dermed kan ha en effekt på forkjølelsen.

KJERRINGRÅD mot influensa, forkjølelse og sår hals

Foto: Affari

 1. Et brygg mot influensa som kan tas idet symptomene melder seg: Bruk 1,2 liter vann og ha i 1 teskje nellikspiker, 1 kanelstang brukket i småbiter og 2,5 cm ingefærrot, raspet. Kok opp og la det småkoke i fem minutter. Ta kjelen av varmen, sett på lokk og la det stå og trekke i 30 minutter. Varm opp forsiktig på ny, og sil brygget over i en mugge. Tilsett honning og sitron for smakens skyld, og dryss til slutt over litt kajennepepper. Drikk en stor kopp tre ganger om dagen.
 2. Forsøk akupressur, et kinesisk trykkpunkt mot influensaen: Trykk hardt under fotsålen, på den kjøttfulle delen som leder til midtre tå.
 3. Et fotbad med sennep er et klassisk kjerringråd mot influensa: Ha 2 ts sennepspulver i et fat med varmt vann, og sitt med føttene i vannet i 20 minutter. Legg deg til sengs, godt innpakket og svett ut infeksjonen.
 4. Peppermelk skal være effektivt mot forkjølelse. Kverne hvit eller svart hel pepper og bland så mye H-melk i (H-melk holder mest på varmen) som du orker. Kok opp peppermelka og drikk slurkvis. Pepper har det kineserne kaller kraftig yin-effekt (utvidende effekt), hvilket blant annet medfører økt svetting.
 5. Akupressurpunkt mot hoste: Press forsiktig midt på tungen med en teskje i tre-fire minutter.
 6. Solbærtoddy lindrer sår hals.
 7. Te av timian er god mot infeksjon.
 8. Kaldt omslag mot hevelse ved halsbetennelse: Knus isbiter, pakk dem inn i et håndkle som du legger rundt halsen. Skift morgen og kveld. Kulden demper hevelsen.
 9. Gurgle med et glass kokt, lunkent vann med 1 teskje havsalt i mot halsbetennelse.
 10. 4 teskjeer salvie trekkes i 1 liter kokende vann. Avskjøl det noe, sil det og bruk det som gurglevann mot halsbetennelse.
 11. Et gammelt godt råd mot forkjølelse og hoste er å tygge varme tyttebær.
 12. Påfør uutblandet sitronsaft eller sterk svart kaffe mot forkjølelsessår/munnsår.
 13. Eller ha på alkoholholdig aftershave eller eddik for å tørke ut munnsåret.
 14. Honning er bakteriedrepende og kan være en redning mot munnsår.
 15. Eteriske oljer av sitron, furu og appelsin er gode mot forkjølelse. Påfør oljene ved massasje sammen med en fet olje.

Kilder: Bøkene Naturlig livsstil, Kjerringråd og homøopatiske husråd, Kjerringråd for kropp og sjel, Den store urteboken

[HUSK AT DET SOM VIRKER, OGSÅ KAN HA BIVIRKNINGER. Ikke erstatt medisin foreskrevet av legen med kjerringråd, men bruk dem forebyggende og som supplement til skolemedisin. Urter kan ha innvirkning på andre medisiner du bruker. Spør legen før du bruker urtemedisin dersom du bruker medisiner, er gravid eller ammer. ]

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.