Hjem   Om meg   Kontakt
DIY: Nye bruksområder for tørkede urter fra kjøkkenskapet | Marianne de Bourg
20849
post-template-default,single,single-post,postid-20849,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

DIY: Nye bruksområder for tørkede urter fra kjøkkenskapet

Urter har mange bruksområder utenfor spisebordet. De aromatiske urtene kan blant brukes til velgjørende urtete, skyllemiddel for håret og fotbad, luftfrisker eller dampbad for luftveiene ved astma og som urtete. 

Urter kan stimulere blodsirkulasjonen, motvirker sopp og forebygger fotsvette. De kan brukes mot glansløst hår, ved astma, nesetetthet eller bihulebetennelse.

DIY-Nye-bruksområder-for-tørkede-urter

(Foto: House Doctor / Kilde: Santa Maria)

Fotbad

Salvie i fotbadet synes å ha en stimulerende effekt på blodsirkulasjonen, motvirker sopp og forebygger fotsvette.

Røkelse

Bruk urter som inneholder antiseptiske oljer, for eksempel salvie, rosmarin, timian og oregano. Legg dem i et røkelseskar og tenn på. Luften blir straks friskere i rommet, og den gode duften påvirker sansene.

Skyllemiddel for håret

Kok 1 ss rosmarin sammen med 1 l vann (helst regnvann) til duften blir intens. Sil avkoket når det er avkjølt, og hell det på flaske. Oppfriskende for glansløst hår og gjør grått hår mørkere.

Dampbehandling for luftveiene

Ved astma, nesetetthet eller bihulebetennelse er det befriende å puste inn damp med urter. Legg 1 ss timian i en skål med 1-2 liter kokende vann. Legg et håndkle over hodet, og hold hodet over skålen så lenge som mulig.

Urtete

Legg 1-2 ts tørket urt, for eksempel mynte, timian eller salvie, i en tekopp. Hell på kokende vann. La stå og trekke i ca. 5 minutter. Sil og tilsett 1 teskje honning hvis du vil. Nyt teen, og kjenn den velgjørende effekten i kroppen.

– Kilde: Santa Maria / Foto: House Doctor – 

Jeg blir glad om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.