Hjem   Om meg   Kontakt
Våren er den perfekte tid for detox | Marianne de Bourg
20879
post-template-default,single,single-post,postid-20879,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Våren er den perfekte tid for detox

Kroppen renser seg selv via blant annet huden, nyrer og lever, men kan gjerne få hjelp av urter, mat og drikke som fremmer utrensingen. Våren er en god tid for dette.

Vi spiser ulik mat i varmt og i kaldt klima. Og i de ulike årstidene likeså. I gammel kinesisk kostholdslære er maten enten Yin (kjølende og beroligende) eller Yang (varmende og energigivende).

Mens det om vinteren er helt riktig å sitte foran peisen med et pledd, spise varm, fet og salt mat (yang), føles det riktig med vårens ankomst å slenge i seg en salat (yin), åpne vinduene og ta en storrengjøring. Både innvendig og utvendig.

[Les mer om yin og yang]

Våren er tradisjonelt den tiden på året hvor mennesker har brukt ulike urter og mat for å avgifte kroppen. Det er sett på som en god tid for å avgifte leveren etter etter vinter med mye tung, fet og salt mat.

Vi kan gjerne erstatte den tunge vintermaten med mye grønne grønnsaker, bruke spirulina i smoothies, samt ta tilskudd av urter som skal understøtte kroppens avgiftning. Og du kan drikke en av de mange typene avgiftende detox-te som finnes i handelen.

Her er et knippe teer og en grønn juice for en aldri så liten vårlig avgiftning:

Våren-er-detox-tid

(klikk for større bilde)

1. Pukka Clean Green inneholder sencha grønn te kombinert med noen av naturens fineste og rensende urter som Løvetann, Nesle og Fennikel. Pukka Cleanse er en blanding som skal rense og gir næring til huden innefra. Inneholder brennesle, peppermynteblader, fennikel frø, løvetann rot, lakrisrot og aloe vera blad ekstrakt. Pukka Detox med sitronsmak. Solmodne sitroner fra Sicilia kombinert med anisfrø og sprø fennikel, kardemomme og lakrisrot.

– Pukka fås kjøpt i helsekost, livsstilsbutikker og på nett blant annet hos Blivakker.no

2. Detox-te fra Black Cat Kaffe og Tehus Teen skylder ut det du ikke vil ha i kroppen. Med en smak av mynte, sitron og maté.

– Du får kjøpt kvalitetsteene fra Black Cat i velassorterte matvareforrteninger og på nett hos Black Cat.

3. Ginger Tea inneholder foruten ingefær, sitronskall og sort pepper. Ingefær skal rense blodet og styrke immunforsvaret.

– Harney & Sons får du kjøpt i livsstilsbutikker og på nett på Harney.no

4. Kusmi Tea BB Detox inneholder grønn te, maté, rooibos, guarana løvetann, tilsatt et hint av graprefrukt, 125g, kr 189 og Kusmi Tea Detox inneholder maté, grønn te og sitrongress, 125g, kr 189.

– Kusmi har butikker på CC Vest, Storo og Oslo City. På nett hos blant annet Linneas Hage.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

– Foto: Produsentene. Oppskrift og miljøbilde: Sana Bona –

Følg og del på Facebook, da vel!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.