Hjem   Om meg   Kontakt
Drikketrend på Vinmonopolet | Marianne de Bourg
20863
post-template-default,single,single-post,postid-20863,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Drikketrend på Vinmonopolet

I framtiden vil øl være er den nye vinen, vi vil velge mer alkoholfritt og cocktails kommer mer og mer. Vi vil også leve det gode liv og velger i større grad enn før kvalitet framfor kvantitet.

DRIKKETRENDER-januar-2015

Foto: House Doctor

Her er hva du kommer du til å lete etter i vinmonopolhyllene i framtiden:

  • Lett og lyst. Vi drikker svakere drikker som vin, øl og alkoholfritt heller enn sterkvin og brennevin. Og vi velger hvitvin, rosévin og musserende framfor rødvin.
  • Håndverksbrennevin. Brennevin fra mikrodestillasjon, særlig gin, likør og bitter.
  • Cocktails. Både tradisjonelle og nyskapende drinker har fått et oppsving med håndverksbrennevinet. Også TV-serier som Mad Men har bidratt til populariteten.
  • Øl er den nye vinen. Både kunnskap om og interesse for øl øker. Vi smaker på øl fra små håndverksbryggerier heller enn å drikke en halvliter pils. Eksperimentell India Pale Ale (IPA) med mye humle har vært spesielt populært blant små bryggerier. Også saison og surøl er i vinden. Hobbybrygging er populært.
  • Alkoholfritt. Salget av alkoholfritt ble mer enn fordoblet fra 2009 til 2013. Vi kjøper god eplemost av definerte eplesorter framfor alkoholfri vin.

– Kilde. Vinmonopolet

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Del gjerne!

  1. Du kan dele på Facebook eller Pinterest.
  2. Bli fan av bloggen på Facebook.
  3. Følge meg på Pinterest.
No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.