Hjem   Om meg   Kontakt
Bakt havre med bjørnebær | Marianne de Bourg
18067
post-template-default,single,single-post,postid-18067,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Bakt havre med bjørnebær

Det er noe helt spesielt med en hyggelig morgenstund når du har masser av tid til å tilberede og nyte noe ekstra lekkert til frokost. Denne bakte frokosten med havre og bjørnebær passer perfekt som brunsj med venner en lørdag og til late søndagsfrokoster med familien.

MAT-Frokost-sunn-oppskrift-på-bakt-havre-med-bjørnebær

Foto og oppskrift fra Le Creuset

Her er det brukt 9 cm porsjonsformer fra Le Creuset som tar 0,25 liter. De fine porsjonsformene finnes i 11 farger.

Bakt havre med bjørnebær
 
Oppskrift: Frokost/lunsj
Ingredienser
  • 1 ss smør til formene
  • 300 g havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel
  • 1 knivsodd salt
  • 100 g valnøtter
  • 1 dl lønnesirup
  • 6 dl melk
  • 1 egg
  • 3 ss vindruekjerneolje (eller annen matolje)
  • 200 g bjørnebær
  • Yoghurt naturell til servering
Sånn gjør du
  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Smør seks porsjonsformer (0,25 l/9 cm) med smør.
  3. Bland havregryn, bakepulver, malt kanel og salt i en stor rørebolle.
  4. Grovhakk valnøttene og tilset i bollen.
  5. Bland alt god sammen.
  6. Pisk lønnesirup, melk, egg og olje sammen i en annen bolle.
  7. Hell det våte i det tørre, tilsett bjørnebær og bland det hele godt sammen.
  8. Fordel blandingen i de smurte porsjonsformene.
  9. Bak havreblandingen i 30-35 minutter til den har stivnet og overflaten er gyllen.

Server med lønnesirup og yoghurt naturell.

Nyt!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.