Hjem   Om meg   Kontakt
Pastinakkris | Marianne de Bourg
18004
post-template-default,single,single-post,postid-18004,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Pastinakkris

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday  hvor det er fokus på oppskrifter med grønnsaker og vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrifter.

Dagens oppskrift er ris laget av pastinakk. Det minner om blomkålris eller stekt ris som er velkjent for mange som spiser lavkarbo. Server det ved siden av stekte, ovnsbakte eller wokede grønnsaker. Enkelt og godt!

Sunn oppskrift på pastinakk-ris

Foto: Soma

I denne oppskriften er det brukt Udo’s Choice oljeblanding. En ferskpresset og økologisk olje som inneholder omega 3, 6 og 9. Udo’s Choice inneholder en unik kombinasjon av 9 nøye utvalgte oljer fra plantefrø og er derfor også velegnet for vegetarianere.

Du kan eventuelt erstatte Udo’s Choice med din foretrukne matolje.

Pastinakk-ris
 
Oppskrift: Middag
Ingredienser
  • 2 pastinakk
  • 35 g bløtlagte pinjekjerner
  • 2 ts Udo's Choice eller annen sunn olje
Sånn gjør du
  1. Skrell pastinakken og finhakk den sammen med pinjekjernene i en food processor.
  2. Hell over oljen og spre alt utover et bakepapir.
  3. Settes i ovnen på laveste temperatur i ca 30 minutter.

Pastinakkrisen er glutenfri, laktosefri og lavkarbo.

Kjøttfri mandag er en oppfordring til oss kjøttspisere til å spise vegetarisk/vegansk en gang i uka. Det behøver ikke være så vanskelig og det behøver heller ikke nødvendigvis være spesielle vegetarretter til middag denne kjøttfrie dagen.

Tenk gjerne også kreativt og kjøttfritt både med gamle og nye oppskrifter som egentlig inneholder kjøtt. Dropp bacon i quichen, kjøttkraft i suppa og kjøttet i gryteretten.

Fin kjøttfri dag ønskes fra,
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.