Hjem   Om meg   Kontakt
Årets farge 2015 hos Fargerike: ORANSJE | Marianne de Bourg
17745
post-template-default,single,single-post,postid-17745,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Årets farge 2015 hos Fargerike: ORANSJE

Fargerike har lansert  Årets Farge for det norske markedet 2015 og fargen er oransje.

”Orange is the happiest color,” sa Frank Sinatra på spørsmål om sin favorittfarge. Ikke så rart. Oransje er en farge forbundet med glede, lekenhet og positiv varme, og står i kontrast til de introverte fargene hvit, grå og sort.

INTERIØR-Årets-farge-2015-oransje

Foto: Fargerike

At oransje blir en stadig mer aktuell farge i Norge skyldes trolig et behov for å bryte ut av gråtonene som har omgitt oss i alt fra arkitektur, interiør og mote de siste årene. Oransje representerte en moderne kontrast til det konforme grå og signaliserer bekymringsløshet, lykke og fremtidstro.

– Vi ser at oransje tar stadig større plass i det norske trendbildet. Orange er jo en utadvendt og livlig farge som oser av glede, og kanskje er fargevalget en nødvendig konsekvens av nordmenns delvis introverte lynne, sier Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

”Mennesker som er glad i oransje skal være kreative, glad i sport og gode kokker”

Innen fargepsykologien er mennesker som er “oransje personligheter”: Gavmilde, sosiale, liberale og sterke.

Fysisk skal oransje være bra mot astma, epilepsi og sinnslidelser. Oransje er en fin farge å bruke i overgansalderen eller ved problemer med å bli gravid, og den skal også styrke magefølelsen.

Matvarenes farger skal ha helbredende effekt og mat som er oransje skal sette fart på fordøyelsen og styrke immunforsvaret.

[Les mer om farger og mat]

Ble du klar for litt oransje energi nå…?

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.