Hjem   Om meg   Kontakt
Pumpkin Pie Fudge | Marianne de Bourg
16935
post-template-default,single,single-post,postid-16935,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Pumpkin Pie Fudge

Fudge er myke og luftige karameller eller konfekt, ikke seige, som regel laget av sukker, smør og melk. Denne sunnere varianten er laget av lønnesirup, kakaosmør og gresskarpuré.

Den inneholder krydderblandingen som brukes i gresskarpai; pumpkin pie spice kryddermiks.

Sunn-oppskrift-på-Halloween-godteri-Pumpkin-Pie-Fudge

Foto: idemagasinet.no

De får en uvanlig smak fra gresskarpureen, og fungerer nok ikke som lørdagsgodt for barn som er vant til vanlig smågodt, men som konfekt til kaffen for oss som til vanlig ikke spiser så mye søtt kan den funke. Sett gjerne fudgen i fryseren og ta opp en bit når du har lyst på noe godt til kaffen!

I oppskriften er det brukt kakaosmør, mens i originaloppskriften fra blissfullbasil.com er det brukt kokossmør. Bruk gjerne kokossmør om du har. Det var også brukt mer gresskarpuré, men det kan fort bli for mye. Krydderblandingen; pumpkin pie spice krydderblanding får du oppskrift på her.

Gresskarpuré kan du lage selv ved å bake gresskar eller kjøpe ferdig. Gresskarpuréen på iHerb er økologisk og koster ca 18 kroner.

Pumpkin Pie Fudge
 
(12-16 biter)
Oppskrift: Lørdagsgodt
Ingredienser
 • ½ kopp (1,25 dl) kakaosmør
 • ¼ kopp (0,63 dl) gresskarpuré
 • 3 ss lønnesirup
 • 2 ss mykt mandelsmør
 • 2 ts pumpkin pie spice krydderblanding
 • En klype fint havsalt
 • Kokosolje til smøring av konfektform
Sånn gjør du
 1. Ha alle ingrediensene i en kjele.
 2. Varm opp og rør i blandingen i 3-5 til alt er smeltet og godt blandet.
 3. Smør en konfektform med kokosolje.
 4. Ha blandingen i formen og la den stå i fryseren i ca 1 time.

PS – Da jeg lagde denne skilte blandingen seg og det la seg et kakaosmørlag på toppen. Det hadde ingenting å si for smaken, men fudgen så flottest ut når jeg la dem med det hvite smørlaget ned… Neste gang vil jeg forsøke med kun 1 dl kakasmør.

Flere fine oppskrifter til halloween:

Lykke til med gresskarfudge, og ha en søt lørdag!

Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!

«Halloween er det engelske ordet for allehelgensaften som feires den 31. oktober, dagen før allehelgensdag den 1. november. Halloween er en kristen høytid hvor kirken minnes kjente og ukjente helgener, og vi minnes våre døde ved å tenne lys på gravene.»

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.