[MAT] Havregrøt i anledning grøtdagen
Den 23. oktober feires grøten i Norge med en egen dag, og i den anledning burde det være på sin plass med varm grøt til kveldsmat. I denne sunne oppskriften på tradisjonell havregrøt erstattes hvitt raffinert sukker med et sunt naturlig søtstoff, og den er tilsatt sunne fettsyrer.

Foto og oppskrift fra Soma
Grøt i anledning den norske grøtdagen
Ingredienser
- 5 dl vann eller melk
- 2 dl havregryn/quinoagryn
- 1⁄4 ts salt
- 1 ts kanel
- 1⁄2 måleskje Steviosa pulver eller 1⁄2 ts Steviosa sukker
- 1 ss smør/Cocosa
- 2 ts vaniljesukker
- (1 ss Udo’s Choice olje)
- Rosiner, frukt eller bær
Sånn gjør du
- Kok opp vann/melk og tilsett gryn, salt, kanel, Steviosa og smør/Cocosa.
- Rør godt.
- Senk varmen og la stå i ca. 5 minutter.
- Tilsett eventuelt Udo’s Choice og rosiner/frukt/bær.
Næringsinnhold:
- Kcal. pr. 100 g: 73,6
- Proteiner: 1,5 g
- Fett: 3,4 g
- Karbo: 8,5 g
Ha en fin grøtdag,
Marianne
No Comments