[MAT] Enkel og glutenfri epledessert med nøtter
Eplehøsten er i enda ikke over gang og det er bare å bruke de norske eplene for alt det er verdt. Jeg må innrømme at jeg liker best ferske norske epler, gjerne rett fra treet eller i eplekake eller en lun dessert, som her.

Foto, oppskrifter og ingredienser fra Soma
[MAT] Enkel og glutenfri epledessert med nøtter
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 100 g mandelmel (eller mal mandler fint med kvern)
- 100 g mykt smør
- 1 ss Steviosa sukker
- 4 ss Cocosa Sukker
- 4 epler
- 50 g hasselnøtter
- 50 g valnøtter
- Kanel
Sånn gjør du
- Rør sammen alle ingrediensene i del 1.
- Skjær eplene i biter/båter og hakk nøttene grovt.
- Ha eplebitene i en liten langpanne eller små ildfaste porsjonsformer.
- Fordel mandelmassen over eplebitene i «klumper».
- Strø over med nøtter og kanel.
- Stek på 200 grader i ca. 15-20 min.
Server lunken med litt krem, is eller yoghurt.
Ha en finfin søndag
Marianne
No Comments