Hjem   Om meg   Kontakt
[MAT] Enkel og glutenfri epledessert med nøtter | Marianne de Bourg
15781
post-template-default,single,single-post,postid-15781,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

[MAT] Enkel og glutenfri epledessert med nøtter

Eplehøsten er i enda ikke over gang og det er bare å bruke de norske eplene for alt det er verdt. Jeg må innrømme at jeg liker best ferske norske epler, gjerne rett fra treet eller i eplekake eller en lun dessert, som her.

Sunn-oppskrift-på-enkel-epledessert

Foto, oppskrifter og ingredienser fra Soma

[MAT] Enkel og glutenfri epledessert med nøtter
 
Porsjoner: 4
Ingredienser
  • 100 g mandelmel (eller mal mandler fint med kvern)
  • 100 g mykt smør
  • 1 ss Steviosa sukker
  • 4 ss Cocosa Sukker
  • 4 epler
  • 50 g hasselnøtter
  • 50 g valnøtter
  • Kanel
Sånn gjør du
  1. Rør sammen alle ingrediensene i del 1.
  2. Skjær eplene i biter/båter og hakk nøttene grovt.
  3. Ha eplebitene i en liten langpanne eller små ildfaste porsjonsformer.
  4. Fordel mandelmassen over eplebitene i «klumper».
  5. Strø over med nøtter og kanel.
  6. Stek på 200 grader i ca. 15-20 min.

Server lunken med litt krem, is eller yoghurt.

Ha en finfin søndag
Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.